Käck siktar in sig på revansch

Fyra allsvenska matcher återstår och evighetsmaskinen Elliot Käck är redo att spela samtliga förutsatt att han blir uttagen. Den 28-årige vänsterbacken är ende spelaren i laget som har spelat varenda minut av den allsvenska säsongen så här långt och siktet är inställt på nittio nya när Djurgården beger sig upp till Studenternas IP för match mot Sirius.
– Jag hoppas självklart på spel. Det var ju 30 raka matcher förra året så det är bara att jobba på, säger Elliot inför söndagens match.

Det här året har du dessutom inte lämnat planen till skillnad från förra året då du trots allt blev utbytt två gånger i Allsvenskan?
– Ja, det stämmer. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det här med matchsviten men det är kul att jag har tränarnas förtroende och är skadefri.

Du är ju som sagt aldrig skadad eller sjuk. Vad är hemligheten bakom det?
– Jag har sluppit det, peppar, peppar. Men jag har blivit mer noggrann med att alltid värma upp innan träning och köra rörlighet. Dessutom har jag blivit ganska bra på att köra styrka också så det måste väl ha någonting med det att göra.

Har du haft någon större skada i karriären?
– Jag hade en ljumskskada 2014 när jag var borta tio matcher. Det är det enda tillfället som jag varit borta en längre tid.

Vad tyckte du om dagens träning på Kaknäs? Det var stundtals rätt hetsigt på planen under tvåmålsspelet…
– Jag vet inte riktigt varför det blev så. Det var lite hets i vårt lag och vi vann, så det var konstigt. Men det var inget farligt och annars tycker jag att det var en bra träning, högintensivt och mycket spel en mot en så det var roligt.

Hetsen känns som ett tecken på att tändvätskan är påkopplad?
– Ja, det är klart. Nu har vi inte spelat match på ett tag så alla är laddade för att få ut energin i matchen på söndag.

Då väntar Sirius, ett lag som du kan bra sedan din tid där.
– Ja, det är samma tränare och många av de spelare som var där när jag spelade för dem finns kvar, så jag kan Sirius bra. Just nu är det ett lag med stukat självförtroende så jag tror att de inte kommer att spela likadant kortpassningsspel som de har gjort tidigare under säsongen, utan kanske lite mer desperat – de måste ju börja vinna. Så det kommer nog att bli en tuff match.

Kan man hitta någon förklaring till deras formsvacka?
– Jag tror att det är mer av en klassisk nykomlingsgrej att man har en tyngre period under en säsong. De gick väldigt bra under våren men de kanske inte har den bredaste truppen och så får man lite motgång. Men att det blir så som nu med sju raka torskar är väl lite extremt. Så dåliga är de inte utan det kan vara tillfälligheter som gjort att det blivit så.

Vad är nycklarna till seger?
– Det skulle vara väldigt bra om vi fick dit ett tidigt mål. Sedan måste vi fortsätta att jobba hårt och skapa mycket målchanser som vi gjort tidigare.

Dags för revansch med tanke på premiären?
– Verkligen, inte minst för egen del. Det skulle vara väldigt skönt att vinna mot min gamla klubb.

Attachment

l