Kadewere klar för DIF

IMG_1829_743X400

Tino Kadewere, som tränat med Djurgården under en period, lånas under hösten med en köpoption.

Djurgården lånar den 19-årige Zimbabwiske anfallaren Tinotenda ”Tino” Kadewere under resten av säsongen. Djurgården har även en köpoption om man bestämmer sig för att gå vidare med Tino efter säsongen. Tino har redan varit och tränat med Djurgården under en period och spelade även med U21-laget mot AIK. Efter en kort utflykt till Frankrike är han nu tillbaks permanent i laget.

– När jag lämnade laget förra gången jag var här sa jag till tränaren att jag egentligen inte ville åka och att jag hoppades att snart var tillbaka. Jag såg matchen mot Häcken och jag gillar verkligen sättet man spelar fotboll på. Dessutom så är alla så vänliga, man behandlas direkt som en i gänget och alla i klubben välkomnar en. Så jag är väldigt glad för att vara tillbaka och nu ser jag fram emot att få bidra till laget, säger Tino Kadewere.

Sportchefen Bosse Andersson har haft koll på Tino under en period, främst när han var här och tränade, men under sin resa i Sydafrika hade han även möjlighet att se honom göra inhopp i Zimbabwes A-landslags matcher mot Komorerna.

– Jag ser Tino som en långsiktig möjlighet. Han gjorde ett bra intryck när han var här, har många fina egenskaper och var väldigt tydlig med att han trivdes i Djurgården. Nu får vi en möjlighet att lära känna honom under hösten och vill vi gå vidare och skriva kontrakt efter det vet vi redan förutsättningarna som är klart hanterbara. Det underlättar givetvis att han kommer ifrån Zimbabwe när vi har Mush i laget, han har satt Djurgården på kartan där. Det är en bra utbildad fotbollsspelare med stor potential och alla vi inom sporten är mycket nyfikna på att få se hur bra han kan bli. Han är bollskicklig, snabb och kreativ och har visat på träningarna att han kan göra mål. Han kan dessutom både spela som forward och som yttermittfältare, säger Bosse Andersson.

Tino gjorde på torsdagen sin första träning med laget efter att ha kommit tillbaks från Frankrike. Han tog för sig bra bland sina nya lagkamrater och såg på det avslutande tvåmållsspelet till att sätta ett par mål.

– Mina styrkor är att jag är bra på att komma förbi motståndarna, jag jobbar hårt för att komma till avslut och vill inte ha någon anfallare framför mig. Jag kan spela på alla offensiva positioner, men allra bäst trivs jag som lite droppande anfallare. Och jag gör många mål, säger Djurgårdens senaste nyförvärv.

En del pappersexercis kvarstår men Tino bör bli spelklar inom ett par veckor. Han kommer att bära tröja 24.

Fakta Tinotenda ”Tino” Kadewere
Tröjnummer: 24
Position: Anfallare
Född: 5 januari 1996 i Harare
Längd: 183 cm
Vikt: 72 kg
Nuvarande klubb: Harare City (PSL Zimbabwe). Har spelat där under två säsonger och gjort fem mål under 2015.
Landskamper: 2 A-lag, 5 U23- samt ett antal U20- och U17-landskamper.

Foto: DIF Fotboll/Jonas Riedel

 

Attachment

l