Karlström avgjorde U21-derbyt mot Hammarby

Folksam U21-Allsvenskan, Årsta IP
Hammarby – Djurgården 2-3 (1-1)
1-0 Stefan Batan (26)
1-1 Haris Radetinac (46)
2-1 Imad Kalili (55)
2-2 Aliou Badji (67)
2-3 Jesper Karlström (89)

Domare: Richard Holöien

Det var en böljande historia på Årsta IP när Hammarby och Djurgården möttes i Folksam U21-Allsvenskan på tisdagseftermiddagen. Dryga 100-talet åskådare hade tagit sig för att se matchen med den tidiga avsparkstiden 14:30.

Djurgården inledde de första 15 minutrarna med att skapa ett par halvfarliga målchanser för både Aliou Badji och Haruna Garba men efter det tog Hammarby över allt mer. I den 26:e minuten slog Stefan Batan till och gav Hammarby ledningen. Hammarby innehade sedan initiativet men med ca 10 minuter kvar flyttade Blåränderna fram positionerna.

I den andra halvlekens första minut kvitterar Djurgården genom Haris Radetinac. Men i den 55:e minuten tog Hammarby ånyo ledningen genom Imad Khalili. Djurgården spelade dock bättre och kunde återigen kvittera Hammarbys ledning till 2-2, denna gången genom Aliou Badji på hörna slagen av Jesper Karlström. En hetlevrad Aliou Badji drog i den 75:e minuten på sig sitt andra gula kort för dagen och fick därmed kliva av planen, med andra ord uppförsbacke för DIF som fick spela resten av matchen en man mindre.

I den 89:e minuten får Djurgården ett bra frisparksläge utanför Hammarbys straffområde. Lagkaptenen Jesper Karlström tar frisparken och sätter en fantastisk frispark uppe i krysset. Hammarby låg på för en kvittering de sista minutrarna men utan att lyckas.

– Mentalt starkt av grabbarna och resa sig efter en tuff start på matchen och extra plus till Jesper Karlström som gör en fantastisk prestation idag. Ett föredöme på planen som kapten när han ställer krav på ett positivt sätt på lagkamrater och samtidigt behärskar spelets alla skeenden på ett grymt bra sett idag, säger Hugo Berggren.

Segern innebär att Djurgården nu är klara för slutspel i U21-serien.


Djurgårdens lag:

30. Tommie Vaiho
35. Oscar Jonsson

2. Linus Pettersson Parnevik
3. Ludvig Brandemarti
4. Michel Rosencrantz Montero
5. Marcus Enström
6. Jesper Karlström
7. Oliver Granberg
8. Filip Tasic
9. Haris Radetinac
10. Haruna Garba
11. Amadou Jawo
12. David Malo Bangura
15. Souleyman Kone
20. Aliou Badji
22. Marcus Vivstam

Attachment

l