Jesper Karlström:”Det är fem finaler kvar”

Starka insatser från Jesper Karlström har inneburit en startplats på det centrala mittfältet i de senaste matcherna och Djurgårdens kreativa mittfältare fortsätter gärna på det spåret. Nu närmast väntar en tripp norröver där ett formstarkt GIF Sundsvall står för motståndet och ”Karlis” är förberedd på att det kan krävas både tålamod och tempo för att bryta sig igenom giffarnas täta defensiv.
– Det blir en tuff match. De gjorde bra ifrån sig mot AIK hemma när de hade en del spelare borta så de visar att oavsett vad de ställer upp med så är det ett bra lag. De har dessutom en stark defensiv och vi måste vara väldigt taggade om vi ska vinna över dem.

Hur gör man för att dyrka upp deras defensiv?
– Det kommer vi att träna på de närmaste dagarna men framför allt handlar det om ett snabbt passningsspel för att kunna flytta på dem. Vi kommer att gå igenom det mer i detalj under lördagen exakt var och hur vi ska försöka attackera.

En matchbild som borde passa dig som ofta söker kreativa lösningar på små ytor, både centralt och på kanterna?
– Det är kanske en av mina styrkor att hitta lösningar i trånga lägen. Det brukar hända automatsikt under matcherna när lägena kommer så jag får hoppas att jag får några chanser att hitta in med bollar bakom deras mittfält.

Hur är stämningen i laget annars i den pågående Europajakten?
– Vi har släppt derbyt nu och det har känts bra på träningarna. Vi blickar framåt och har mycket att spela för med Europaplatserna i potten. Det är fem finaler kvar som jag ser det och vi ska ta en av de där platserna, det vore otroligt kul. Det är tajt i toppen och en dålig match kan räcka för att plötsligt vara fyra. Men vi börjar med Sundsvall nu och om vi vinner den så ser det bra ut.

Hur är känslan formmässigt för egen del?
– Det har varit jättekul att få spela mycket och framför allt att få spela derbyt var roligt, även om det bra tråkigt att vi inte kunde vinna. Men nu är som sagt Sundsvall i fokus.

Det lutar inte åt något nytt snöbollskrig den här gången?
– Det är kanske därför de har lagt matchen lite tidigare. Det spårade ju ur lite förra gången och Isaksson fick gå och säga till oss att sluta när det blev lite för stökigt, avrundar ”Karlis” med ett garv.

Attachment

l