Karlström laddar för Sundsvall

 

Det är en stekande het fredag på Kaknäs. Jesper Karlström har just kört igenom Rehabträningen efter gårdagens match som han med lite distans hunnit smälta.
– Det var givetvis viktigt att vi fick in kvitteringsmålet. Det är klart att vi ville ha med oss en klar seger, men nu hamnade vi i underläge och det var starkt att komma tillbaka och vi hade ju även bud på mer. Jag tycker att det var en ok prestation men vi måste bli ännu mer effektiva, menar han.

”Nu gäller det bara att vila, äta bra och sova ordentligt”

Det är som sagt dagen efter match, men matcherna duggar tätt och om två dagar väntar Sundsvall på Tele2 Arena. Det gäller att ladda om snabbt, både fysiskt och mentalt.
– Vi har haft en lugn återhämtningsträning nu, nu gäller det bara att vila, äta bra och sova ordentligt, sådana saker. Sedan är det bara att fokusera på den matchen, det är en viktig match om vi ska hänga med i toppen. Mentalt är det bara att fokusera, det är kul med många matcher och det ska inte vara några problem. Jag tycker nog att det är svårast att ladda om fysiskt, man är lite sliten, men vi ska klara av det också. Det ska bara bli jättekul.

Effektiviteten framför mål då. Djurgården gjorde en bra match mot Mariupol, men hade enligt Jesper kunnat vara effektivare framåt. Hur blir man det på söndag?
– Det har väl varit lite så på slutet, vi har skapat många chanser men inte fått in tillräckligt många mål. Nu har vi inte så mycket tid att träna på det heller utan alla får gå till sig själva och försöka att vara lite skarpare i de situationerna. Men jag tror att det kommer, spelet sitter bra och vi skapar chanser, det hade varit jobbigare om vi inte skapade chanser.

Två vinster och två oavgjorda har det blivit för laget i tävlingsmatcherna efter uppehållet. Viktigt för självförtroendet i det tuffa matchschemat.
– Absolut, och att vi hamnade i underläge mot Häcken och vände och sedan hämtade in ett underläge till oavgjort i går och var en stolpe från att avgöra på slutet, det är bra för moralen i laget. Vi känner att vi kan vända matcher och hämta upp underlägen. Det och resultaten ger oss givetvis självförtroende som vi tar med oss.

”Det är bra med konkurrens, då måste man prestera när man får chansen”

Det är tuff konkurrens i flera delar av laget. På mitten har Jesper stångats med Kevin Walker om en plats bredvid Fredrik Ulvestad. Nu är Fredrik avstängd på söndag och Jesper och Kevin kan mycket väl spela tillsammans.
– Det är bra med konkurrens, då måste man prestera när man får chansen. Jag tror att det gynnar alla och det är bra för laget att man vet att om någon är sliten kommer någon annan in och gör det minst lika bra. Det är så det ska var. Kevin och jag har spelat med varandra så många gånger, vi känner varandra bra både på och utanför planen och fungerar bra ihop. Kevin är en mycket duktig fotbollsspelare och det är inga konstigheter alls om det är vi som spelar på söndag.

Söndagens motståndare Sundsvall är kanske seriens överraskning, det ganska nederlagstippade laget ligger för närvarande på en sjunde plats i tabellen.
– De har gjort det riktigt bra i år. Det är ett bollskickligt lag som vill spela och hålla mycket i bollen. Det gäller att vi får igång vårt presspel bra, då kan vi skapa chanser. Dessutom är det viktigt att vi när vi har bollen kan lugna ner det ibland så att vi inte behöver springa så mycket när det är så varmt, att inte spelt böljar för mycket fram och tillbaka utan att vi kan styra det.

Att det är varmt i Sverige just nu har troligen inte undgått någon. Självklart drabbar det även spelarna.
– Det var otroligt varmt och kvavt i går. Men det var mer under uppvärmningen man tänkte på det, under matchen så anpassar man sig. Det är klart att det är jobbigt men det är samma sak för alla så det är bara att köra på.

11 200 personer fanns på läktaren mot Mariupol och stämningen var fantastisk vilket Jesper uppskattade.
– Ja, igår var det helt otroligt, det kändes nästan som om det var fullsatt. Magiskt. Så där skulle det vara varje match och vi hoppas att det blir mycket folk och samma tryck på söndag.

l