Karlström vs Faltsetas på söndag

Förut spelade de ihop, nu spelar de mot varandra. Mittfältsduellen mellan de två centrala mittfältarna Jesper Karlström och Alexander Faltsetas kan bli en intressant match i matchen på söndag.

Under hösten har Jesper Karlström etablerat sig på Djurgårdens mittfält och aspirerar ånyo på en plats på de centrala delarna av planen på söndag när DIF möter Häcken. Där lär han stöta ihop sin fd mittfältskollega Alexander Faltsetas som finns i motståndarlaget den här gången. Ett intressant återseende mellan två karaktärer på planen.
– Det ska bli väldigt kul att se ”Falle” igen. Vi har lite kontakt då och då, det är en jäkligt bra kille och fotbollsspelare. Men han är svår att möta och det kommer att bli tufft där ute på planen. Det lär nog bli en del närkamper, säger Jesper som sannolikt också kommer att stöta på en annan DIF-bekanting, Mathias Ranégie.
– Han har gjort lite inhopp för dem men han kommer säkert att finnas med på planen under matchen, det ska bli roligt att se honom också. Två skickliga fotbollsspelare och bra killar så det blir kul att spela mot dem på söndag. Tar vi den här matchen ser det väldigt ljust ut för oss när det gäller Europa.

Huruvida matchbilden kommer att präglas av att Häcken är piskade att vinna för att vara med i fighten om Europaplatser vill dock inte ”Karlis” spekulera alltför hårt i även om han tror att det kan påverka till viss del.
– De brukar vara offensivt skickliga och i år har de även varit lite bättre defensivt. Men de kommer säkert gå ut från början och köra även om de inte lär sälja sig för tidigt. De vet ju att vi brukar starta matcherna bra och vi har bra tryck på hemmaplan. Så det blir nog en fartfylld match, analyserar Jesper som inte vill dra några växlar av Häckens ojämna formkurva.
– De hade ju en bra svit där de vann och knappt släppte in mål och sedan kom två matcher där de föll ihop mot AIK och IFK Norrköping. Men de vann ju senast mot AFC och lär ha nytt självförtroende. Så vi måste också visa självförtroende och att vi kan studsa tillbaka snabbt som vi gjort tidigare när vi förlorat matcher.

Ett tillbakastudsande som underlättas av ett förväntat stort hemmastöd med över 14000 sålda biljetter under onsdagen.
– Otroligt kul och jag hoppas att alla som kan kommer vara där. Vi har visat att vi är bra i de matcherna när vi fått mycket stöd så det kommer att bli kul att spela inför en stor publik.

Attachment

l