Kebba Ceesay klar för Dalkurd

 

Djurgården och Kebba Ceesay går skilda vägar och den 29-årige DIF-veteranen är nu klar för en övergång till Dalkurd FF.

Med sex och en halv säsong i Djurgården har Kebba Ceesay varit en blårandig trotjänare genom åren. Men nu väntar en ny klubbadress för Kebba som under tisdagen skrivit på för Superettan-klubben Dalkurd FF.

För Kebbas del blir det ett vemodigt avsked från Kaknäs men samtidigt en återkomst till Borlänge, staden där han påbörjade sin svenska fotbollskarriär i IK Brage.
– Det ska bli roligt. Jag kommer till ett lag som jag känner till bra och som de startade upp när jag bodde i Borlänge. De har höga ambitioner och en målsättning att komma upp i Allsvenskan så jag ska göra allt som jag kan för att hjälpa till med det. När jag kom tillbaka från Polen så har mina tankar hela tiden varit hos Djurgården och jag hade mitt kontrakt. Men tillvaron förändras ibland inom fotbollen och nu när saker och ting tar en annan riktning tror jag att en övergång för mig till Dalkurd blir ett bättre alternativ för båda parter, berättar Kebba som intygar att han alltid kommer att ha ett stort hjärta som klappar för Djurgården.
– Det var i Djurgården som jag började min egentliga professionella karriär. Så det är mycket tankar och känslor kring det här eftersom jag har tillhört Djurgården i sex år innan jag kom tillbaka. Jag önskar Djurgården och laget lycka till och jag hoppas att det kommer att gå bra för dem. Det är många fina minnen som finns och det har varit väldigt rolig att få spela på Stadion och Tele2 Arena. Jag har spelat alla matcher med stolthet och jag vill tacka fansen som har stöttat oss hela tiden. Oavsett regn och rusk eller matcher som inte blev som man förväntat sig har de stått där varje match och hejat på oss. Så ett stort tack för det och jag kommer aldrig att glömma tiden jag har haft här. Men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och det är så branschen funkar, summerar Kebba.

För Djurgårdens sportchef Bosse Andersson försvinner därmed en rutinerad försvarsspelare inför säsongen men han ser det som den bästa lösningen för båda parter.
– Det var ett svårt beslut att fatta men vi har fört diskussioner med Dalkurd och Kebba och är överens en övergång till dem för hans del. Kebba får nu en möjlighet att åka tillbaka till Borlänge igen för att hjälpa Dalkurd upp i Allsvenskan. Vi tackar honom för hans tid i Djurgården och han har varit viktig för oss under hösten när han kom tillbaka. I övrigt har han ju gjort sex säsonger i Djurgården och bidragit med väldigt mycket till föreningen innan han åkte till Lech Poznan så vi önskar honom stort lycka till i hans nya klubb. Vi kommer att ordna en avtackning för honom vid lämpligt tillfälle så att han får ett bra avsked, säger Bosse.

l