Kebba Ceesay tillbaka i DIF

IMG_3127

Försvararen Kebba Ceesay återvänder till Djurgården efter fyra år utomlands.

Kebba Ceesay kom till Djurgården säsongen 2007, under delar av 2008 var han utlånad till Vasalund, men från 2009 var han i stort ordinarie i startelvan. Kebba spelade främst som högerback, men vikarierade även som mittback. Totalt blev det 102 allsvenskan matcher i Djurgården innan han sommaren 2012 lämnade DIF för polska Lech Poznań där han har spelat sedan dess och 2015 blev polsk mästare.

Efter fyra säsonger är Kebba tillbaks i Djurgården, han har skrivit på ett kontrakt på 2.5 år och är spelklar från 1 augusti.

– Vi får tillbaka en djurgårdare som varit ute i Europa och som har flera bra fotbollsår framför sig. Kebba kommer hem med nya erfarenheter från tiden i Polen som vi kommer att få stor nytta av. Det är en allround-spelare med en fantastisk snabbhet, en modern back. Han har ett stort Djurgårdshjärta och har varit väldigt klar med att han vill hem till Djurgården och hjälpa laget att ta sig ut i Europa, menar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Tanken att jag med tiden ska komma tillbaka till laget har alltid funnits

– Jag har varit i Polen i fyra år och har följt Djurgården under tiden, tanken att jag med tiden ska komma tillbaka till laget har alltid funnits. Nu stämde timingen och det känns jättekul, jag har längtat tillbaka till Stockholm och Djurgården. Jag har spelat i ett lag som varje år slåss om guldet i ligan, vi har varit topp två i flera år och jag har jag spelat en hel del Europamatcher. Så det är klart att jag kommer hem med massor av nya erfarenheter jämfört med när jag lämnade Djurgården. Nu vill jag komma hem och betala tillbaka och bidra med det jag kan till Djurgården, menar Kebba Ceesay.

Kebba Ceesay
Född: 1987-11-14
Längd/Vikt: 180 cm/78 kg
Position: Back
Fot: Höger
Moderklubb: IK Brage

 

Missa inte Djurgården-GIF Sundsvall måndagen den 25 juli klockan 19:00 på Tele2 Arena. Biljetter köper du här.

Banner_Sundsvall

 

Attachment

l