Kerim hoppas på nya derbymål

Kerim Mrabti gillar det stora matcherna och har hunnit med att dunka in ett antal derbymål på AIK genom åren. Nu ges en ny möjlighet att sätta in bollen i nät mot de svartgula för Kerim som känner sig väl förberedd och i bra form inför söndagens match.
– Vi möter ett AIK som det gått ganska bra för och som tagit fyra poäng på de första matcherna, precis som vi har gjort. Vi mötte den i Svenska Cupen och det var en bra, rolig och samtidigt jobbig match där vi tog med oss ett avancemang som gjorde att vi kom till cupfinal. Nu är det Allsvenskan och minst lika viktigt. Så det är kul att få en sådan här match så tidigt på säsongen, säger Kerim.

Vad innebär det att matchen kommer så pass tätt inpå förra derbyt?
– Det gynnar ju båda lagen med både nackdelar och fördelar. Men vi vet för vår del vad vi kan ta med oss som vi gjorde mindre bra senast, även fast vi håller nollan och gör två mål. Det finns fortfarande mycket som vi kan jobba på och vi har ju spelat ett par andra allsvenska matcher som också lärt oss mycket om vad vi kan göra bättre på planen.

Du har ju goda erfarenheter från att göra mål på AIK. Ett gott tecken inför söndagen?
– Jag älskar att spela de stora matcherna. Mycket press med extra känslor och nerver åt alla håll och kanter. Så jag är otroligt taggad och ser fram emot att få göra flera mål på AIK.

Slutligen så drar Fantasy Allsvenskan igång och mitt kaptensval föll på dig inför kommande omgång. Rätt tänkt?
– Jag har inte själv satt ihop ett lag än men kör Fantasy Premier League. Men det är lugnt, det är ett bra val och det kommer att komma poäng från min sida.

Attachment

l