Kerim Mrabti klar för Djurgården

  • i

Många klubbar har jagat honom men det var Djurgården som fick underskriften. 20-årige mittfältsbegåvningen Kerim Mrabti lämnar IK Sirius och ansluter till DIF – ett val som kändes självklart av den enkla anledningen att Kerims hjärta alltid klappat för Djurgården.
– Det här har varit något av en barndomsdröm för mig och ända sedan jag hörde att DIF var intresserade var det egentligen inte något snack om saken. Så nu när allt är klart känns det otroligt kul att få kliva in på riktigt i Djurgårdsfamiljen och kunna spela inför supportrarna. Jag har ju själv stått på läktaren tidigare när Djurgården spelat så det känns grymt att kunna vara med och bidra nere på planen, säger Kerim.

Kerim har spelat centralt på Sirius mittfält under 2013-2014 och för Enköpings SK innan dess, men ursprungligen är han en Stockholmskille.
– Jag bodde i Nacka tills jag var fem och sen flyttade vi till Enköping och jag spelade där tills jag var arton år. Sedan blev det Sirius efter det och nu ´har jag fått äran att komma till Djurgården, säger Kerim, som definitivt inte rädd för att gå in i dueller på det centrala mittfältet
– Jag är en explosiv spelare som jobbar hårt med bra passningsspel och speluppfattning. Det är väl mina mest framträdande egenskaper om jag ska lyfta fram något.

Egenskaper som onekligen passar bra för en järnkamin och Kerim kommer sannolikt ha lätt för att smälta in i gänget på Kaknäs.
– Elliot Käck har jag ju spelat ihop med i Sirius, så honom känner jag bra. Sen har jag även spelat i U21-landslaget med Jesper Karlström, vi bodde precis bredvid varandra när vi spelade match senast. Men jag har koll på de flesta i DIF tror jag och har bara hört gott om stämningen i truppen så det kommer nog att gå smidigt att komma in i laget.

På fritiden är det kompisar, familj och en hel del TV-spel som gäller och Kerim har ett gott självförtroende när det gäller FIFA 15.
– Elliot (Käck) har åkt på en hel del förluster och vi får se hur det är med de andra i laget, säger Kerim som för övrigt var standby för avfärd nu på söndagen med Sirius till ett träningsläger i Turkiet men som nu anländer dit som DIF-spelare på onsdagen istället.
– Det blev klart så snabbt så nu blir det Djurgården istället. Men jag ser verkligen fram emot det och det ska som sagt bli grymt roligt att få spela för mitt favoritlag, avslutar Kerim.

För Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är det en dröm som besannas i och med att Kerim drar på sig den blårandiga tröjan. Något han hintade om redan tidigare i veckan i fotbollsmagasinet 08-fotboll.
– Det är fantastiskt roligt att Kerim ansluter till Djurgården. Vi har ju tappat en del spelare på mittfältet men samtidigt har ju det öppnat möjligheter för övergångar som den här. Därför har vi följt Kerims utveckling i Sirius och jobbat hårt på att få hit honom. Han var en talang redan i tidig ålder men har fått en fart och utveckling på senare år som är imponerande. Så det är väldigt glädjande att vi har kommit överens med Sirius och att Kerim själv har visat ett stort Djurgårdshjärta, att det är självklart för honom att komma till oss. Han kommer att utvecklas här och kan säkert ha en fin framtida europeisk karriär framför sig. Så det här är en dröm som jag har haft och nu har den blivit verklighet, säger Bosse

Fakta Kerim Mrabti

Position: Central mittfältare
Född: 20 maj 1994
Längd: 175 cm
Tidigare klubbar: Enköpings SK, IK Sirius
Landskamper: 2 U21
Kontraktslängd: Fyra år

l