Kevin Deeromram lånas ut till Werder Bremen

Det tycks råda en stor efterfrågan på blårandiga spelare i Tyskland för närvarande. Efter Christian Rubio Sivodedovs övergång till Schalke 04 blir 17-årige vänsterbacken Kevin Deeromram näste blårandiga talang som beger sig söderöver med SW Werder Bremen som kommande klubbadress.

Det handlar dock inte om någon försäljning eftersom Kevin i samband med utlåningen förlänger sitt avtal med Djurgården i två år fram till och med 2016, enligt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
– Kevin har varit nere och tränat med Werder Bremen under hösten och gjort ett gott intryck. Han är en talangfull och spännande spelare och kan utvecklas ytterligare tack vare de erfarenheter han kommer att få i Tyskland. Så den här lösningen är bra för alla parter med tanke på att Kevin är kontrakterad av DIF under hela nästa år också, säger Bosse.

Utlåningen sträcker sig från 1 februari fram till 31 december 2015 och en option om försäljning finns också mellan klubbarna om vistelsen skulle bli lyckosam för Kevin. Något som i så fall blir ekonomiskt fördelaktigt för DIF.
– Det finns en option mellan klubbarna och det är klart att det kan bli en gynnsam affär för Djurgården om det går bra Kevin där nere, konstaterar Bosse.

För Kevin själv är det en mycket intressant möjlighet som ges när han nu ansluter till Werder Bremens U23-trupp och han ser fram emot att dra nya lärdomar i Tyskland.
– Det ska bli kul och jag tror att det kommer att vara utvecklande för mig. Jag gillar den fotbollen som spelas i Tyskland och det går väldigt snabbt. Jag märkte det när jag var nere och tränade med dem i höstas att det var ett högt tempo så jag kommer att lära mig mycket, säger Kevin som får helt nya lagkamrater i och med flytten.
– Det kommer att bli tufft eftersom jag har alla mina kompisar här i Sverige och jag känner inte någon i Tyskland. Jag kommer att sakna dem så klart men mest ska det som sagt bli kul att få komma ner och spela.

Även om DIF:s akademichef Tommy Davidsson temporärt blir av med en talangfull spelare så är utlåningen ytterligare ett kvitto på att talangförädlingen i akademien ger tydliga resultat med tanke på intresset ute i Europa.
– Vi gläds med Kevin att han får den här chansen även om det är tråkigt för oss att han inte kommer att spela med oss under året. Men han vill verkligen det här och det kan bli ett stort steg i hans spelarutveckling. Så för vår del ser vi det som ett utvecklingsår för honom och vi har inte gett upp hoppet om att få se honom tillbaka i Djurgårdströjan nästa år, resonerar Tommy.

Huruvida Kevin kommer att återvända till DIF återstår att se beroende på utfallet av vistelsen i Werder Bremen, själv fokuserar han mest på nuet.
– Jag har trivts bra och samlat på mig väldigt bra intryck från Djurgården under min tid här. Nu ska jag koncentrera mig på att göra så bra ifrån mig som jag kan i Werder Bremen och sedan får vi se vad som händer framöver. Men oavsett hur det går hoppas jag självklart att jag får dra på mig Djurgårdströjan igen framöver, avslutar Kevin.

Foto: Johan Sahlén

l