Kevin hoppas på nya mål i derbyt

Kevin Walker hade en väldigt lyckosam eftermiddag senast mot AFC då han bland annat stod för två mål. Nu blickar han framåt mot derbyt mot Hammarby på söndag samt mot lite ledighet nästa vecka.

Det gick bra för dig och laget i lördags, Kevin?
– Ja, det var viktigt för oss att studsa tillbaks efter derbyt mot Gnaget och få med oss tre poäng i den här matchen. Nu har vi fortfarande häng på toppen. För mig personligen var det verkligen en härlig dag där jag kämpade på bra och fick nöjet att hänga två kassar.

Varför tror du att målen kom just den här gången och inte tidigare under säsongen?
– Jag har haft en ny roll i år och har anpassat mig efter vad laget har behövt. Jag har gjort ett stort jobb defensivt och går därför inte in i boxen lika ofta som tidigare. Nu kände jag att det var på tiden för mig att göra det, så det var skönt att få nicka in 1-0 och att få ta ett skönt skott som gav 4-1 i andra halvlek. Kanske spelade motståndet in en del, men mest berodde det nog på att jag hade bestämt mig för att gå framåt lite mer än vanligt. Självklart är den defensiva balansen viktig, men vi måste göra mål också. Jag hoppas att jag kan bidra mer offensivt framöver!

Nicken som gav 1-0 påminde om segermålet mot Gefle borta förra säsongen…
– Ja, det är skönt att komma så där med fart bakifrån och fylla på. “Mange” utmanade och Felix kom på ett överlapp, då är det lättare för oss andra att tajma så att vi hinner in i boxen. Då är det svårt för motståndarna att plocka upp de löpningarna… Det var riktigt, riktigt skönt att få trycka dit den!

Och på söndag är det derby igen…
– Det är en match vi ser fram emot väldigt mycket. Vi vill gå in i det kommande uppehållet med positiva känslor, så vi kommer kriga till sista minuten för att ta tre poäng. Jag tror vi har goda chanser att göra det. För egen del gör jag självklart gärna mål igen – jag gjorde det i höstas mot Bajen men tyvärr räckte det inte hela vägen den gången.

Nästa vecka är det semester för er spelare, vad gör Kevin Walker då?
– Det blir mestadels till att ta det lugnt här hemma och vara med familjen. Någon liten resa blir det kanske, och så ska jag gå och se Håkan Hellström på Stockholms Stadion också. Det blir en höjdare!

Attachment

l