Kevin Kielin tillägnade målet till sin morfar

 

Fredagens träningsmatch mot Syrianska blev speciell på många sätt för 17-årige anfallaren Kevin Kielin från DIF U19. A-lagsdebut, målskytt och allt detta på en dag som var väldigt känslofylld för Kevin.
– Idag var den dag då min morfar skulle begravas men jag valde att spela matchen. Han har varit väldigt viktig för mig så mitt mål tillägnar jag honom och han skulle blivit glad av se målet och klivet som jag gjort, berättar en stolt Kevin som bär sin morfars namn intatuerat på sin underarm.

Men trots de tuffa premisserna kunde Kevin ändå känna en stor glädje över att ha fotbollen till hands en dag som denna.
– Det var verkligen kul att få komma in och göra mål i A-laget, det kan inte bli bättre när man får en chans som den här.

Hur ser du på matchen i övrigt?
– Det är stor skillnad på att spela i U19 jämfört med A-laget och tempot blir ganska högt. Men det var en rolig upplevelse att få pröva på det.

I vanliga fall spelar du i DIF U19, vad tror du om säsongen som väntar?
– Ett spännande år och vi är inne på försäsongen just nu. Det är en lång väg kvar och allt kan hända så jag håller tummarna för att de ska gå bra och jag kommer att köra på för fullt.

Hur ser förhoppningarna och drömmarna ut?
– A-laget i Djurgården först och sedan Europa och världen. Jag vill försöka komma så långt som möjligt och är beredd att jobba hårt för att nå dit, avslutar Kevin.

Kevin Kielin efter matchen med sin mamma som är väldigt rörd efter att Kevin gjort mål samma dag som hans morfar begravts.

Foto: Johan Sahlén

Attachment

l