Kevin nöjd med samarbetet på mitten

Efter tre allsvenska omgångar börjar kemin öka rejält i laget och på det centrala mittfältet har firma Walker/Källström fått igång ett intressant samarbete. Glädjande för laget och Kevin som hoppas på en fortsatt positiv utveckling i takt med att laget fortsätter att spela ihop sig och som tyckte att matchen mot Elfsborg var ett viktigt steg framåt.
– Vi fick till en riktigt bra start igen och jag tror att vi är ett lag som är väldigt svåra att möta när vi får göra första målet, det ska vi försöka sträva efter att göra i alla matcher. Så 3-0 hemma mot Elfsborg var en fullträff för oss och vi kommer stärkta av det mot Malmö. De kommer att bli en svår nöt att knäcka men vi har alla förutsättningar som krävs. Ingen förväntar sig att vi ska åka ner och ta tre poäng men det vore väldigt fint att göra det.

Att ha Kim Källström som parhäst centralt ger ju onekligen en extra dimension till fotbollstillvaron och Kevin tycker att de två synkar allt bättre ihop.
– Det funkar skitbra. Jättekul att spela med Kim och det är så klart en spelare man kan lära sig mycket av. Sedan behöver han oss runt omkring sig för att göra jobbet och se till så att han har alternativ hela tiden. Med sin räckvidd i passningarna kan han luckra upp samtidigt som han alltid drar på sig några gubbar så det öppnar upp för instick och annat. Så det är roligt och det såg väldigt bra ut senast, berättar Kevin som får en viss avlastning genom att ha Kim bredvid sig.
– Ja, vi kan avlasta varandra och rotera. Jag tycker att vi har haft en bra mix, han står för lite längre spel än vad jag gör och vi har hittat en bra dynamik. Förhoppningsvis kan jag komma upp i banan och bidra i nästa del av spelet, få igång yttrar och forwards, sätta igång kombinationer och avlossa lite skott också. Sedan när det gäller att komma in i boxen vill vi göra det mer allt eftersom. Nu har vi mött många bra 10:or, som till exempel Farnerud och Jebali, och behövt döda deras ytor i omställningarna. Vi får se hur det blir mot Malmö nu på måndag men vi kan absolut hitta ytor framåt där vi också kan komma in i boxen.

Att vara Djurgårdsspelare innebär dock mer än bara träna och spela matcher. Att representera föreningens värderingar är en minst lika viktig del och i onsdags var Kevin på plats för att besöka barnen på onkologiska avdelningen på Karolinska för en stunds fotbollssnack i en tillvaro som ofta är tuff för såväl barn som anhöriga.
– Det känns som att det är bland det viktigare vi gör utanför planen. Det är en väldigt tuff miljö att komma till men samtidigt ger det ju väldigt mycket och man uppskattar verkligen jobbet som görs för de behov som finns. Det finns många barn som tyvärr har blivit givna en tyngre hand i livet, men de kämpar på och är värda all hjälp och allt stöd de kan få. Så det känns bra att vi kan bidra med någonting och bryta av deras vardag. Känslan hugger alltid tag i en och hänger kvar dagen efter när man träffat dem och får se vilka hjältar de är, speciellt med tanke på att jag har en egen dotter nu och man förstår föräldrarnas situation. Så jag hoppas att det blev uppskattat att vi kom förbi och hälsade på samtidigt som vi delade ut lite Djurgårdsprylar och matchbiljetter, avslutar Kevin.

Attachment

l