Kevin Walker gav aldrig upp hoppet

Förlustsviten i derbysammanhang bröts äntligen efter 1-1 mot AIK på Friends Arena. Kevin Walker hade hoppats på mer men var ändå nöjd med insatsen där han tycker att Djurgården reste sig rejält efter pausen.
– Det är en härlig inramning idag med kamp och ett bra derby, tycker jag. AIK är det bättre laget i första och vi är det bättre laget i andra. Så det är väl ganska rättvist med 1-1 men ändå med mersmak för oss i slutet, säger Kevin som ger Aliou Badji mycket cred för hans härliga nickmål där det kunde blivit ett till strax efter.
– ”Gurra” (Engvall) gör det skitbra och Badji får ett fint läge. Tyvärr så går den precis över krysset och det är små marginaler.

Hur ser din analys av matchen ut?
– De är skickliga i sin speluppbyggnad och vi får inte riktigt till vårt spel. Vi får för korta anfall och vi rättar till några saker i pausen och det ser bättre ut i andra halvlek. Vi äter oss in i matchen och chanserna börjar komma. Det blir tufft för dem att flytta över mittfältet, det blir stora ytor när de är tre och vi försökte ta vara på det.

Hur gick tankarna när ni fick straffmålet emot er?
– Vi varit i den situationen några gånger och det är bara att hålla huvudet kallt. Vi fick ett snöpligt mål mot oss i våras också och det gäller att inte få någon panik. Mala på, omgruppera och på det stora hela är vi nöjda att vi har AIK bakom oss i tabellen efter den här matchen. Vi har jobbat hårt för att vara här och är ett riktigt bra lag så vi ska gnugga vidare under hösten.

Slutligen, ditt betyg på DIF-supportrarna?
– Helt magiska. En blå våg som väller över hela arenan så det var riktigt kul.

Attachment

l