Kevin Walker ser fram emot skarpt läge

På måndag är det äntligen dags för skarpt läge när Djurgården inleder gruppspelet i Svenska Cupen mot Degerfors. Ett efterlängtat steg från tränings- till tävlingsmatch, enligt Kevin Walker som är enormt taggad inför att komma igång.
– Det är kul att det blir en kortare försäsong för oss när matchningen drar igång reden nu i februari. Väldigt välkommet att vi får tävlingsmatcher istället för träningsmatcher. Det märks att Svenska Cupen betyder någonting, både för oss och för de andra lagen i gruppspelet. Det känns som ett bra format, säger Kevin som tror att det blårandiga lagbygget är mer färdigt nu jämfört med förra årets cupstart.
– Det ska bli riktigt kul att se vad vi går för i år och jag hoppas och tror att vi har kommit längre i vårt lagbygge jämfört med förra året, även om det är några nya ansikten in i år igen. Men så är det i fotbollen och känslan är ändå att vi har stommen kvar från i fjol och har lärt oss någonting av den sejouren.

Bland de nya ansiktena finns Fredrik Ulvestad och Marcus Danielsson som båda anslöt till laget i tisdags och kördes sitt första träningspass med laget.
– Bra med förstärkningar för vi kommer att behöva en bred trupp i år. Det är tätt med matcher och vi ska vara slagkraftiga så att det blir skarp konkurrens på alla positioner. Det är nyttigt för allas utveckling och sedan gäller det att bevisa att man ska spela.

Vilket Kevin också gjort på det centrala mittfältet under försäsongen där Djurgården avlutade en obesegrad svit på sex matcher med att vinna över Bodö/Glimt med 3-1 i genrepet.
– Det är alltid välkommet med bra resultat men ser man till prestationerna så tycker jag att vi har blandat lite. Det vi är ute efter är att få en jämnare prestation under matcherna. Men det är klart att det alltid är skönt för självförtroendet att vara obesegrade. Vi har mött hyfsat motstånd men med all respekt är de flesta lagen sådana som vi bör vinna över. Nu gäller det att gå in med  ödmjukhet i cupen och inte tro att vi är klara och i toppform. Vi vet att det kan vara svårt i cupen och vi ska ta oss an lagen som väntar med största respekt.

En viktig lärdom och utgångspunkt. Speciellt med tanke på att förra året bjöd på en smärtsam påminnelse om cupskrällandet då Degerfors vann över Djurgården med 2-1 i första omgången.
– De har värvat en del nya spelare och vi hade problem med dem i fjol. I övrigt kan jag inte så mycket om Degerfors än, vi kör analys på dem senare i veckan. De har allt att vinna och vi måste ta tre poäng i första matchen för att få ett bra utgångsläge. Så vi blickar fram emot det och det ska bli kul att komma igång, konstaterar Kevin som också ger ett koncist svar på frågan om han har lagt beslag på straffarna i år efter att Magnus Eriksson lämnat:
– Ja!

Attachment

l