Kevins högerfot är kalibrerad inför derbyt

Torsdagens träning på Tele2 Arena avslutades med skottövningar och för Kevin Walkers del ven frisparkarna flitigt i ribbhöjd för att sedan avslutas med en klockren pärla i krysset. En skön känsla att ta med sig inför det stundande derbyt på söndag.
– Det var en fin avslutning på övningen och ett tag sedan jag slog några frisparkar. Så det var kul att känna på det, konstaterar Kevin.

Hur många frisparkar blir det under en träningsvecka?
– Jag brukar köra en omgång mitt i veckan och en dag innan match. Ofta räcker det med att man tar en 10-12 stycken. Man har gjort grundjobbet när man var yngre så det handlar mer om finkalibrering nu.

Fasta situationer överlag är ju en viktig del av målproduktionen inom fotbollen där vi haft lite skral utdelning på sistone.
– Det är något som vi har varit bra på tidigare under säsongen och ibland kanske man nästan tar det för givet. Men det gäller att jobba med det dagligen och jag tycker att vi kan göra det ett snäpp bättre på alla plan utifrån löpningar och hur vi bemannar boxen. Så det får vi kolla på inför derbyt för det kan vara avgörande.

Ett bra verktyg mot AIK:s defensiv som ju varit kraftigt bidragande till att de skrapat ihop sin poängskörd.
– De har varit det stabilaste laget i Allsvenskan och därför leder de serien. Det gäller för oss att dyrka upp dem och vi har inget att förlora utan kan koncentrera oss på att sätta käppar i hjulet för våra största rivaler. Så det ska bli oerhört kul och inspirerande att gå ut och spela derby på söndag.

Det är lite samma känsla av att slå ur underläge som inför matchen mot Hammarby senast. AIK är storfavoriter enligt oddssättarna, passar det oss bättre?
– Jag hoppas att det gör det. Tyvärr är vi inte med och aspirerar på medaljen nu men det är fortfarande många poäng kvar att spela om och förhoppningsvis kan vi börja klättra uppåt i tabellen. Man vet aldrig om de andra lagen tappar mycket, då kanske vi kan nå en bra placering i toppen. Vi måste tro på det och det börjar nu mot AIK.

Hur är det med din fysiska status, hundra procent återställd efter skadan?
– Jag mår skitbra. Det var en bra rehabperiod där jag kunde löpträna i stort sett hela tiden. Så jag har missat tre veckor men fick ett inhopp mot Norrköping och en U21-match med 90 minuter som var väldigt bra. Jag känner mig i fint slag och har tränat på riktigt bra så jag får passa på att tacka fysteamet för ett bra upplägg, summerar Kevin.

Attachment

l