Kim Källström klar för spel mot Kalmar

Kim Källström är spelklar mot Kalmar eftersom anmälan till Disciplinnämnden inte har bifallits.

Kim Källström anmäldes efter matchen mot Jönköpings Södra för att han ”befann sig under halvtidspausen i Djurgårdens match mot Jönköping i Djurgårdens omklädningsrum där han instruerade sitt lag på ett otillåtet sätt.” Detta då en spelare under tid han är avstängd inte får uppträda i någon ledarroll i den tävling där han är avstängd. Anmälan grundade sig på en kort filmsekvens med Kim från omklädningsrummet i pausen av matchen.

Djurgården och Kim Källström har skickat in ett yttrande angående anmälan och i dag kom Disciplinnämndens beslut. I beslutet står det att ”Kim Källström har inte varit upptagen på domarrapporten och har alltså inte varit ledare enligt definitionen i TB (tävlingsbestämmelserna). Han är visserligen normalt lagkapten i Djurgården men det kan inte innebära att han därmed ska anses ha haft en ledarroll i en match han själv inte deltog i. Kim Källström har alltså inte uppträtt i någon ledarroll och anmälan ska därför lämnas utan bifall.”

Beslutet betyder att Kim Källström inte tilldelas någon form av bestraffning och därmed är spelklar till söndagens match mot Kalmar FF, ett härligt besked inför den avslutande dramatiken på Guldfågeln Arena.

Attachment

l