Kim: ”Vi är på väg framåt”

Det har varit en rejäl hausse kring Kim Källström sedan återkomsten och även om den inte lär klinga av på länge övergår den nu gradvis till den allsvenska fotbollsvardagen. En tillvaro där Kims rutin och lugn kommer till nytta med vetskapen om att mål och segrar kommer om man fortsätter att jobba hårt och att stolpe in/ut har en tendens att jämna ut sig under en hel säsong. Nu närmast väntar Elfsborg i årets andra hemmamatch och Kim tycker att laget tar nya kliv framåt hela tiden.
– Vi har haft en bra vecka och fick med oss ett positivt resultat senast så det känns som att vi är på väg framåt. Ett bra drag i gänget så det är inte så mycket att fundera på. Vi hade gärna haft några poäng till men vi producerar ändå lägen även om vi inte får dit den riktigt. Men det där kommer att släppa och att göra mål är är ju det svåraste som finns i fotbollen. Så nästa match studsar bollen med oss vilket den inte riktigt har gjort hittills. Vi har ju haft taktpinnen i de matcher vi har spelat, även i cupen, men det vänder alltid till slut, konstaterar Kim.

Det har varit mycket prat om den sista tredjedelen men de två första tredjedelarna har onekligen varit desto mer positiva utropstecken, speciellt i insatsen mot Häcken.
– Vi har hittat en bra balans och ett bättre sätt att försvara och ju mer vi spelar ihop desto bättre blir det. Nu senast mot Häcken spelade vi med två balansspelare vilket gjorde att vi fick lite bättre ordning på försvaret också och släpper vi inte in några mål så säger det sig själv att vi alltid får med oss poäng. Det var ju lite snack efter Sirius-matchen men det var två mål under en olycklig minut och det där har vi släppt för länge sedan och gått vidare.

Eftersom Kim har varit borta från Allsvenskan under ett antal år har han inte mött Elfsborg på väldigt länge. Men att det är ett skickligt lag som väntar är han självklart medveten om och det brukar ofta bli jämna och underhållande matcher mot de gulsvarta.
– Jag kan inte Elfsborg så bra, varje nytt lag blir en ny upplevelse för mig nu. De startade ju bra mot Kalmar och det blir säkert en svår match för oss. Men vi har en stor fördel av att spela hemma och att ha alla våra supportrar i ryggen. Samtidigt var det ju som att spela hemma även mot Häcken rent supportermässigt, men det är alltid fantastiskt att spela inför stödet av alla på Tele2 Arena. Jag tror att de känner att vi fightas hela tiden och gör allt vi kan. Sedan blir det inte alltid som man vill ibland men känslan är att vi krigar till sista sekunden och det ska vi göra på söndag också, summerar Kim.

Djurgården vs Elfsborg söndag 16 april 17:30 Tele2 Arena

Attachment

l