Klar seger mot AFC

Djurgården-AFC Eskilstuna 0-0 (1-0)
1-0 Kevin Walker (27)
2-0 Kerim Mrabti (53)
2-1 Omar Eddahri (61)
3-1 Othman el Kabir (64)
4-1 Kewin Walker (77)

Varningar DIF: Niklas Gunnarsson
Domare: Bojan Pandzic
Publik: 10 255
Laget:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo (Jonathan Augustinsson, 79), Jacob Une Larsson, Jonas Olsson (Niklas Gunnarsson, 46), Elliot Käck
Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström (k), Othman El Kabir (Jesper Karlström, 78)
Kerim Mrabti, Gustav Engvall

Matchrapport:

Klar seger mot AFC Eskilstuna

Två bortdömda mål hindrade inte Djurgården som lyckades få ytterligare fyra bollar över mållinjen. 

Ett revanschhungrigt Djurgården klev ut på Tele2 Arena i gassande försommarvärme mot ett gästande AFC där det bjöds på en intressant tjänarduell: Fd DIF-tränaren Pelle Olsson på gästernas bänk medan fd AFC-tränare Özcan Melkemichel numera återfinns i Djurgården.

Startelvan var oförändrad från derbyt senast och den inledande matchbilden var enligt förväntningarna även den. DIF tog kommandot direkt och skapade första farligheten redan i tredje minuten när Kerim Mrabti var ytterst nära att stöta in ett vänsterinlägg från Elliot Käck.

AFC svarade dock snabbt och det var ruggigt farligt precis efter när Mohamed Buya Turay fick måtta skott helt fri mitt i boxen. På plats fanns dock en räddande Andreas Isaksson som än en gång visade att han är allsvenskans bästa målvakt.

Målchansen gav energi åt AFC som följde upp med bra spel och ett par nya heta lägen. DIF å sin sida tappade flytet och det blev mycket felpassningar och slarvigt spel.

Halvvägs in i halvleken kom det i alla fall ett farligt inspel från Othman El Kabir som så när styrdes in i mål av en AFC-spelare och på den efterföljande hörna dunkades bollen i mål av Jacob Une Larsson. Glädjen blev dock kortvarig när domare Bojan Pandzic underkände målet efter diskussion med den assisterande domaren.

Men mål skulle det bli  i 27:e minuten efter ett mycket vackert förarbete, en lång boll till Magnus Eriksson stöttes vidare till Felix Beijmo som måttade ett inlägg från höger och på bortre kom Kevin Walker och skallade in 1-0 med full kraft. Nu blev det bättre fart på Djurgården som öste på framåt men där Jonas Olsson fick kliva in och rädda upp ett svårt omställningsläge med en heroisk brytning. Slutet av halvleken fortsatte med mycket boll för DIF, men det uppstod hela tiden en viss oro bakåt när AFC rullade igång sina snabba framstötar.

Snabbt gick det också när Magnus Eriksson bröt ett uppspel i sista minuten och friställde Gustav Engvall i djupled. Tyvärr hann Tim Erlandsson ner och kunde rädda avslutet som hamnade lite för mycket i mitten av målet. Inget mål den gången, men med tanke på AFC:s många lägen kändes 1-0 som ett skönt resultat att ha med sig in i halvtid.

Niklas Gunnarsson tog Olssons plats i mittförsvaret i andra halvlek och han kom i arbete direkt. Precis som i första halvlek bet AFC snabbt tillbaka och var uppe och hotade med snabba kombinationer även om skärpan inte fanns på plats i avsluten hos gästerna. Den varan fanns det desto mer av hos Kerim Mrabti. I 52:a minuten höll han sig påpassligt framme och efter ett visst trassel i straffområdet nickade in en hörna.

Ett viktigt mål som såg till att DIF placerade sig ännu mer komfortabelt i förarsätet och ett tredje var inte långt borta när Magnus Eriksson nickade Källströms frispark strax utanför. AFC hade dock inte gett upp och stack upp i en snabb omställning där Omar Eddhari kunde rulla in en reducering till 2-1 med timmen spelad.

Sedan var det dags för märkligt bortdömt hörnmål del 2. Kim Källströms serve stöttes i mål via en AFC-försvarare, men domaren vinkade av och dömde AFC-frispark. Strax därpå var det dock mål igen och den här gången av det odiskutabla slaget.  Felix Beijmo sprintade fram i en snabb omställning, spelade in bollen till Kerim Mrabti som släppte den vidare till Othman El Kabir. Avslutet var hur kyligt som helst när ”Othi” vinklade in bollen med högern.

Det blev decibelstarkt jubel och allsång på läktaren som steg ytterligare i styrka när Kevin Walker dundrade in 4-1 efter fint förarbete av El Kabir och Kerim Mrabti. Game over och DIF kunde fokusera på att säkra de tre poängen. Kort därpå tackade Othman och även Felix Beijmo för sig och lämnade plats för Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson. Djurgården kunde under den sista kvarten puttra på och spelarna bara väntade på att domaren skulle blåsa av matchen. Tre sköna poäng var bärgade till blårandigt denna sköna sommarkväll.

 

Attachment

l