Kom närmare DIF

Det spelas ett antal fotbollsmatcher på Tele2 Arena, Stadion och Hjorthagen men däremellan så finns det en mängd små och stora projekt som vi vill passa på att informera alla Djurgårdare om i en form som vi kallar ”Kom närmare DIF”. Här följer en kort uppdatering kring några av projekten.

Organisation

Under dagen blev det klart att VD Henrik Berggren kommer att avsluta sin anställning som VD i Djurgården Fotboll, (läs mer i denna artikel). ”Det är givetvis ett mycket tråkigt beslut för Djurgården att Henrik valt att gå vidare i sin karriär inom fotbollen, konstaterar styrelseordförande Lars-Erik Sjöberg som har initierat en process för att hitta en ersättare.

Vi kan i övrigt meddela att vi ytterligare förstärkt Media- och Marknadsavdelningen med Axel Bengtsson under resterande tid av 2018. Axel (som varit en del av gänget sedan i somras) kommer tillsammans med Wille Bäckström fortsätta utveckla vårt rörliga innehåll till nya nivåer. Vi passar även på att hälsa Johan Andersson tillbaka efter en pappaledigheten. Klicka här för att se hur vi är organiserade på kansliet.

Nya dif.se

Arbetet med vår nya webbplats går vidare med full fart. Om allt fortlöper som planerat kommer vi att  lansera nya dif.se under november månad. Webbplatsen tas fram i ledning av Knowit som är en av Nordens ledande kommunikations- och teknikbyråer.

DIFTV (Rörligt) 

Arbetet med att ta fram en ny strategi och en tekniskt lösning för att ännu fler ska ta del av vårt rörliga innehåll på enklast möjliga sätt fortlöper och ligger i linje med lanseringen av nya dif.se. Vi vill även påminna att du redan idag kan se våra ungdomsmatcher via Pay Per View på: https://solidsport.com/diffotboll

Publikundersökning

Nu kan alla medlemmar som är registrerade på MittDIF att ta del av Publikundersökningen som gjordes under våren. Har du inget konto registrerat på MittDIF så ordnar du det här: https://mittdif.se/login.

MittDIF

Apropå ovanstående: Över 6000 djurgårdare har skapat ett konto på MittDIF med aktuella erbjudande och översikt över medlemskapet där du även kan ta del av material endast för medlemmar. Förutom publikundersökningen kan du till exempel ta del av medlemsundersökningen från i våras som du kan läsa som inloggad medlem.

Säsongskort 2019

Planeringen och arbetet med Säsongsskort för 2019 är sedan en tid tillbaka i full gång. Tidsperioden för förlängning och nyförsäljning, prissättning, sektioner samt nya produkter kommer att presenteras mer i detalj under oktober månad.

Platsminskning i derbyt mot AIK

När Djurgården tar emot AIK i derbyt på Tele2 Arena söndagen 21 oktober kommer platsminskning på både Djurgårdens och AIK:s kortsidor att ske. Polismyndigheten har meddelat att det precis som i derbyt mellan Hammarby och Djurgården kommer att ske en minskning med 1000 platser på vardera kortsida.

På Djurgårdens kortsida kommer kapaciteten att vara 2 700 platser på södra nedre och 1 500 platser på södra övre. På AIK:s kortsida kommer kapacitet att vara 2 500 platser på norra nedre och 1 500 på norra övre. Läs mer här.

Djurgårdsbutiken

Alex Colucci (verksamhetsansvarig) låter meddela att man planerar att lansera den nya webbshopen under oktober. På försäljningssidan så har vi överträffat budgeten för Q1 och Q2. Håll utkik de kommande veckorna då en rad nya Djurgårdsprodukter kommer till butiken och e-shopen så gör vi detta år till det bästa någonsin.

Appen DIF Fotboll Live

Har nu passerat 10 000 nedladdningar. Appen är under ständig utveckling och det kommer gradvis nya funktioner. Du vet väl att du till exempel kan se alla mål denna säsong och att du kan ha dina biljetter i appen när du loggat in?

Biljetter / Matcher

Hösten innehåller fyra högintressanta hemmamatcher där vi hoppas att laget med hjälp av ert stöd kan studsa tillbaka efter förlusten mot BP. DIF-Östersunds FK är nästa hemmamatch och där kommer vi att ha vår traditionsenliga inmarsch med samtliga lag från DIF Ungdom. Därefter väntar AIK, IFK Göteborg och Sirius som kommer att bli de sista hemmamatcherna för Andreas Isaksson i den blårandiga tröjan. Låt oss alla vara på plats och ge Andreas den avslutande hyllning som han förtjänar.

Damerna har verkligen fått upp ångan och blickar uppåt i tabellen efter vinsterna mot Hammarby och Växjö när fem omgångar återstår av serien. Söndagen den 23 september kommer serieledarna Piteå på besök och laget hoppas på ett starkt stöd för att förlänga sviten ytterligare. Biljetter till matchen köper du här: https://difbiljetter.se/damallsvenskan2018

Slutligen, stort tack till alla besökare, partners, spelare och ledare som gjorde DIF-dagen ute på Kaknäs till en fantastiskt Djurgårdstillställning. Vi ses i höst på Tele2 Arena!

Attachment

l