Kommande motståndare: BK Häcken

På söndag väntar årets näst sista hemmamatch då BK Häcken gästar Tele2 Arena. Ett möte av yttersta vikt för båda lagen med en hett eftertraktad plats för kval till Europa League i potten. Djurgården har tre poäng och elva måls bättre målskillnad till godo inför matchen mot göteborgarna som har blandat och gett på sistone.

Formen 

Häcken har åkt resultatmässig berg-och-dal-bana på sistone. Kassaskåpssäkra segrar har blandats med bottennapp och resultatraden för de fem senaste allsvenska matcherna ser ut på följande vis:

Häcken – Athletic Eskilstuna 3-0
Östersunds FK – Häcken 0-0
Häcken – AIK 1-6
IFK Norrköping – Häcken 4-1
Häcken – Elfsborg 3-0

Svårtolkad statistik där tre sk ”clean sheets” varvas med tio insläppta mål på resterande två matcher och vad som väntar på söndag är knepigt att sia om. Det är dock två offensivt skickliga lag som möts så att det blir en hel del målchanser och en underhållande matchbild måste ses som sannolikt.

Truppläget

Häcken fick tillbaka Kari Arkuvo i fullgod form i matchen mot AFC senast men Mervan Celik förblir ett fortsatt frågetecken. Utöver det finns även långtidsskador på Jasmin Sudic, Alexander Farnerud och Alhassan Kamara. I övrigt är det inga avstängningar för de gulsvarta inför matchen.

Ser man till målproduktionen är det Nasiru Mohammed, Paulinho och Ahmed Yashin som toppar den interna skytteligan med sju mål var. Den sistnämnde har dessutom gjort sina mål på endast tretton matcher och är en spelare DIF bör se upp med.

Värt att notera är även att välbekante mittfältaren Alexander Faltsetas återfinns i laget och har spelat 16 av lagets 27 matcher i år. På topp huserar även en viss Mathias Ranegié som nu återvänder till Tele2 Arena på söndag med annan färg på tröjans ränder.

Historiken

Häcken brukade vara ett bogey team för DIF men på senare tid tycks den förbannelsen ha släppt och göteborgarna har bara en seger på de fem senaste allsvenska matcherna. Ser man dessutom till det faktum att Djurgården spelar hemma på Tele2 Arena finns en indikation på att det numera är ett passande upplägg. Blåränderna har vunnit de två senaste hemmamatcherna, förra året med 1-0 då Tino Kadewere avgjorde med ett klassmål, och med 2-1 året innan. En påbörjad tradition som förhoppningsvis ska hållas vid liv även på söndag.
Biljetter till matchen ordnar du genom att klicka här.

Attachment

l