Kommande motståndare: FK Bodö/Glimt

Efter inledande träningsmatcher mot Ajax Cape Town, Syrianska och HJK Helsingfors är det nu dags för årets första träningsmatch på hemmaplan då DIF-dagen Vinter går av stapeln. Norska FK Bodö/Glimt väntar hemma på Tele2 Arena – ett lag som studsade tillbaka till Tippeligan inför 2018 efter ett års gästspel i OBOS-ligan (norska motsvarigheten till superettan).

Matchen blir ett intressant test för både Djurgården och Bodö/Glimt där deras Team Manager Håvard Sakariassen ser fram emot en kraftmätning på lördag.
– Det här blir väldig spännande! Det blir en annorlunda upplevelse för oss och vi får möta ett utländskt storlag. Dessutom får vi spela på Tele2 Arena, en ny och modern stadion, säger Sakariassen.

Historiken

Glimt, som laget ofta kallas, bildades 1916 men det skulle dröja innan det blev en plats i finrummet. Det var först 1972 som lagen från Nordnorge fick ta plats i högsta ligan och efter att Bodö/Glimt blev första laget från Nordnorge att vinna Norska Cupen lyckades laget sedan avancera upp till högsta divisionen 1977. Sedan dess har det blivit en jojo-färd mellan första och andra divisionen för de gulklädda norrmännen, men mestadels har laget huserat i Tippeligan. Något NM-guld har det inte blivit men Glimt har varit nära med två andraplatser 1993 0ch 2003.

Laget

Tränare Kjell Knutsen förfogar över en trupp med merparten norska spelare kryddat med brasilianske keepern Ricardo Henrique Schuck Friedrich och isländske mittfältaren Oliver Sigurjonsson. Spanske mittfältaren José Ángel Jurado de la Torre är en viktig kugge i laget och har nu fått sällskap av sin landsman José Isidoro Gomez Torres som nyligen värvades för att förstärka backlinjen. 

En svensk spelare finns även  i laget i form av anfallaren Amor Layouni med förflutet i IK Brage och Degerfors.
I övrigt är 33-årige rutinerade högerbacken Thomas Jacobsen en nyckelfigur i Glimt och det är han som bär kaptensbindeln runt armen.

Träningsmatcher 

Glimt spelade senaste träningsmatchen nu i fredags där det blev seger med 2-1 mot Molde. Tidigare i januari har det blivit seger med 3-0 mot Mjölner och förlust med 1-2 mot Strömgodset.

DIF-dagen Vinter

Matchen blir en del av DIF-dagen Vinter på Tele2 Arena som arrangeras för femte året i rad. Dessutom kommer  DIF U19 och U17 att möta Bodö/Glimts motsvarande U-lag direkt efter A-lagsmatchen så det finns mycket fotboll att se fram emot för de som inte ska vidare till hockeyn. Utöver det blir det en fullspäckad dag med aktiviteter för våra ungdomslag som är på plats för träning och klädprovning. Biljett köper du här.

 

Attachment

l