Kommande motståndare: ÖSK

På lördag rullar jakten på en topplacering vidare för Djurgården med tillhörande möjlighet till spel i Europa i potten. Ett mycket intressant läge där det lär krävas tre poäng för att hålla den europeiska drömmen vid liv och motståndarna som ska besegras är Örebro SK. Ett lag där det stormat en del på sistone och som Djurgården brukar trivas bra mot.

Nuvarande status

ÖSK har haft en turbulent tid där Alexander Axén lämnat som tränare och istället har tidigare assisterande tränare Alexander Kjäll nu tagit över rodret. Det blev onekligen en flygande start för Kjäll som fick se sitt lag besegra serieledande MFF med 2-1 hemma på Behrn Arena och uttalandet efter matchen från Malmös Andreas Vindheim om att ”ÖSK såg ut som Barcelona” fick ett visst genomslag i pressen.

Segern var efterlängtad för Örebro som haft det kärvt med poängskördandet innan dess – fem poäng på fem allsvenska matcher – och formmässigt tycks spelare som Nordin Gerzic, Filip Rogic och Nahir Besara vara på uppåtgående där den sistnämnde skuggar Magnus Eriksson i poängligan med 14 poäng varav 9 är gjorda mål. I övrigt lär även publiken på Tele2 få återse fd DIF-spelaren Kennedy Igboananike som har haft en något mindre målskörd i år med fem mål på sexton matcher.

Huruvida det blir Kjäll-kritik eller Kjäll-effekt på lördag återstår att se men det lär bli en spännande och sevärd match och en intressant utmaning för ett formstarkt Djurgården.

ÖSK:s fem senaste matcher i Allsvenskan

Örebro-Malmö FF 2-1
GIF Sundsvall – Örebro 2-1
Örebro-Hammarby 0-3
Jönköpings Södra-Örebro 1-2
Örebro-Elfsborg 2-2

Skadade och avstängda spelare

Inga spelare är avstängda för ÖSK som dessutom hade hela truppen i träning inför matchen mot MFF. Några nya skador finns inte rapporterade i skrivande stund bortsett från U21-spelaren Isaac Boye.

Statistiken mot DIF

Djurgården trivs historiskt sett väldigt bra mot Örebro och av de tio senaste allsvenska matcherna har blåränderna vunnit åtta. I våras blev det en urladdning på Behrn Arena där DIF vann med 4-0 efter ett hattrick av Gustav Engvall. För ÖSK:s del kom senaste segern mot DIF i Allsvenskan 2014.
Notabelt är att matcherna mellan lagen sällan slutar oavgjort, senaste krysset kom 2008 på Stadion då det blev en mållös tillställning. Annars brukar det bjudas på gott om mål när lagen möts och mycket talar för att den trenden håller i sig på lördag, speciellt med tanke på att Djurgården har ett målsnitt på 1,77 gjorda mål per match i år.

Attachment

l