Kommentarer efter AFC

Kerim Mrabti
– Det var en ganska tuff match, det smällde på och jag fick en ganska bra small I matchen. Men det viktiga är att vi vann, det är härligt och jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Och vilket stöd på läktaren, det är alltid fantastiskt borta mot Örebro och nu var det likadant här.

 

Kim Källström
– Vi gör en jättefin match och har bra energi. Det var en svår match, det är en sträv matta och det är svårt att få något riktigt spel, men vi gör det bra. Det blir två fina mål och vi kanske skulle ha gjort något till. De blir lite stressigt några minuter när de gör sitt mål men sedan tycker jag att vi reder upp det och får koll på det och då är det väl aldrig någon fara. Plötsligt är vi med i racet igen och det här var en jättebra uppladdning inför måndagens match mot Malmö.

 

Jonas Olsson
– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match i försvaret. Det är alltid lite halvsvårt att försvara en 2-0-ledning, vi försöker spela tryggt och hålla i bollen. Sedan får de en halvchans och gör det bra, vi är kanske lite passiva men samtidigt får han till ett bra skott som går rakt upp i krysset, det är svårt att försvara sig mot sånt. Det blir lite nervöst ett tag efter det, men det är nog nyttigt att klara av det också. De satte in långa killar på topp och flyttade upp mittbacken på slutet, det är svårt att försvara sig mot det. Men vi håller ihop backlinjen och löser det bra. Jag har försökt att inte tänka på matchen mot Malmö än, men nu får man börja ladda för den. Det ska bli riktigt kul.

 

Othman el Kabir
– Det är samma mål varje gång säger de, så det har väl blivit lite av en specialitet. Men det går bra, jag känner mig i bra form och har gjort några mål på slutet, nu gäller det bara att fortsätta. Men viktigast i dag var tre poäng och nu ska vi fokusera på Malmö nästa vecka.

 

Özcan Melkemichel
– En skön seger. Det är inte alltid lätt att komma hit när förväntningarna är att vi ska vinna, och det ganska enkelt. Jag tycker att vi kontrollerar matchen fram till att de gör 2-1, efter det blir det lite nervig, men på slutet har vi åter full kontroll. Dessutom har vi lägen när vi kunde ha gjort 3-0. Men en viktig och bra seger inför Malmö.

 

Elliot Käck
– Jag tycker att det var en bra prestation av oss att 2-1 inte spelar matchen, vi äger hela matchen och skapar ganska många lägen medan de inte skapar någonting. Sen är det klart att  när de gör 2-1 och pumpar lite långt på slutet så blir det lite stressigt, men de skapar i princip inga målchanser. Fantastiskt vilket stöd vi hade på läktaren, det kändes som om det var vi som hade hemmaplan.

 

Andreas Isaksson
– Jag tycker att vi kontrollerade matchen från början och gör en bra match. Det blev lite stressigt efter deras mål men det är normalt och det är en stabil seger. Och vilket grymt stöd på läktaren, det gör att vi får som ytterligare en hemmamatch i serien.

 

Kevin Walker
– Jag tycker det var en ganska bra match från vår sida även om vi kanske hade hoppat på att göra några mål till, men det var tre poäng och vi hänger med i toppen. Fantastiskt vilken stämning det var på läktaren, det kändes som en hemmamatch. De fick ett mål rak upp i klykan på en omställning, det är svårt att försvara sig mot allt och det blev lite mer nerv än vi hade önskat, men vi tar med oss tre poäng och gläds åt det. Det blev en fin dag för Djurgården.

 

Aliou Badji
– Det är inte enkelt första gången man startar en match, det ställer stora krav, därför var det extra skönt att göra mål. Nu har jag gjort några mål och jag känner att självförtroendet kommer allt mer. Det är bara att fortsätta jobba hårt.

 

Magnus Eriksson
– Djurgårdsdominans på både planen och på läktaren. Själv sliter jag vad jag kan och det känns ganska bra. Jag kom till lägen men lyckades inte förvalta dem i dag men då gör Othman och Badji två fina mål i stället, det är skönt att andra kliver fram och vi vinner välförtjänt.

Attachment

l