Kommentarer efter tredje raka vinsten

Videointervju med Gudbjörg Gunnarsdottir och Johanna Kaneryd, samt kommentarer av Mia Jalkerud och Petronella Ekroth efter tredje raka vinsten i Damallsvenskan.

Gudbjörg ”Gugga” Gunnarsdottir gjorde en fantastisk insats i Djurgårdsmålet med två superräddningar och flera högklassiga räddningar. En räddning rankar hon till och med som en av hennes allra bästa i karriären. Johanna Rytting Kaneryd fick äntligen sätta sin första boll för säsongen i mål, mycket välförtjänt efter att ha presterat riktigt bra. Se intervjuerna med Gugga och Johanna i videon nedan.


Video: Johan Sahlén

Vi haffade även Mia Jalkerud och Petronella Ekroth på Stadions löparbanor efter matchen. De tre inspelade poängen firades, men spelarna var också kritiska mot dagens prestation.

Mia Jalkerud, kort matchanalys?
– 
Det var inte jättesnyggt idag, men det är viktigt att veta att vi kan göra såna här matcher och ändå vinna. Första halvlek spelar vi bra fotboll och har några chanser, det får vi ta med oss. Men andra var inte bra, de har mycket spel och vi har tur som har Gugga som stänger igen. Sen kontrar vi in 2-0 och då dog det lite för dem. Men jätteskönt att vinna trots en lite sämre prestation!

Tredje raka vinsten och nu klättrar ni i tabellen, det måste kännas rätt så skönt?
– Riktigt skönt! Vår start på säsongen var tuff, vi torskade flera matcher i rad. Det är skönt att vara på banan igen. Och även om vi inte är helt hundra idag så har vi i de andra matcherna börjat hålla ihop försvaret bra. Det är kul att det sitter och att vi kan utnyttja våra egenskaper.

Ni möter jumbon KIF Örebro nästa vecka, finns det risk för underskattning?
– Inte efter idag, haha. Det är konstigt att KIF ligger där nere, de har många jättebra spelare och har värvat mycket. De vill verkligen resa sig från bottenstriden så det kommer att bli en tuff match, men jag hoppas att vi har fördel av att spela hemma på Stadion.

Mia Jalkerud kramar om Johanna Rytting Kaneryd efter att Djurgården gjort 2-0. Foto: Johan Sahlén

Även Petronella Ekroth var kritisk mot lagets insats idag och saknade intensiteten som infunnit sig under tidigare matcher.

Petronella, vad är din analys?
– 
Vi gör absolut inte vår bästa match. Men det är skönt att vi kan hålla nollan fast att vi gör en dålig match. Vi spelar inte lika bra som vi har gjort de två senaste matcherna. Jag vet inte om vi kanske blir lite för säkra och tar det lite för lugnt i allt. Vi smällde inte riktigt på idag som vi har gjort tidigare och vi var inte lika kompakta. Vi slappnar av lite för mycket idag tycker jag, men jätteskönt att vi ändå håller nollan och lyckas göra två mål.

Det låter som något ni kommer jobba på inför nästa match då?
– Absolut. Det gäller verkligen att tänka att vad som helst kan hända oavsett vilket lag vi möter. Oavsett om det är Eskilstuna vi möter eller ett lag i botten av tabellen måste vi vara på topp varje match. I denna serien har alla slagit alla i princip, det gäller att vi gör vår bästa prestation varenda match.


Nästa match är hemma är mot KIF Örebro onsdagen den 28 juni klockan 19.00 på Stadion. Det är den sista matchen för säsongen så vi hoppas att många tar plats på Stadions läktare för att heja fram tre nya poäng!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Attachment

l