Kort med Magnus Eriksson


Mål- och poängligaledaren Magnus Eriksson om att vara tillbaka efter ledigheten.

Magnus Eriksson har just avslutat första passet efter en kortare ledighet. Regnet öste ner under hela träningen, men Magnus ser glad ut över att vara igång igen.
– Ja det är jäkligt kul att komma tillbaka, sätta igång med träningen och att träffa grabbarna. Det var tufft att starta första träningen med en jojo-test, men det var ok.

Magnus är relativt nöjd med säsongen hittills, om det inte hade varit för den där matchen…
– Vårsäsongen har varit, ja, hade det varit en vinst mot Hammarby så hade den varit godkänd. Men nu känns det som vi vill mer än vad vi har presterat hittills. Det har varit  ok men det går att steppa upp ännu mer både personligen och som lag, jag tror att ännu fler spelare kan lyfta. Personligen så har det varit ok men det kan absolut bli bättre.

Truppen sattes sent inför säsongsstarten och Magnus menar att det tar sin tid att få ihop allt, att det finns mer att hämta när man tränat ihop sig mer.
– Ja det tror jag. När vi spelar som bäst sitter spelet väldigt, väldigt bra, men vi måste ha en bra grund att stå på när det inte funkar så bra och det kan vi utveckla. Därför passar det bra med de här tre träningsveckorna, det blir ett sätt för oss att svetsas samman.

I juli väntar tre hemmamatcher mot i tur och ordning Kalmar FF, Sundsvall och Östersund, något Magnus ser fram emot.
– Det ska bli kul att få vara hemma och spela undersommaren, med förhoppningsvis mycket publik och mycket blått på läktaren. Vi ska se till att ta många poäng under sommarmatcherna så att vi är med i toppen till hösten. Det ska bli en rolig höst med Djurgården.

Attachment

l