Kozica vs gamla lagkompisarna

I höstas kämpade han för allsvensk existens på Tele2 Arena med sitt förra lag. Spel i Allsvenskan blev det också för Dzenis Kozica; men numera återfinns han i DIF-tröjan när Jönköping återvänder för att spela sista gruppspelsomgången i Svenska Cupen.

Ett intressant möte för Dzenis som tar sig an sina gamla lagkompisar vilket onekligen ger en extra laddning i matchen.
– Det ska bli kul att möta dem, speciellt här hemma på Tele2 Arena. Det kommer att vara bra tryck på dem så det ser jag fram emot, säger Dzenis som poängterar att J Södra fortfarande har ett bra lag, trots en del spelar- och ledartapp. Men han medger samtidigt att han inte hunnit följa med i alla förändringar som skett.
– Jag har inte jättebra koll på Jönköping nu. Det är många som har lämnat och många nya som kommit in. Dessutom har de bytt spelsystem och mycket är förändrat jämfört med när jag var där. Så jag kan nog inte ge så många insidertips till Özcan.

Viktgast är självklart vad som sker i Djurgården och Dzenis som vill se fortsatt noggrannhet och koncentration för att få bästa förutsättningarna för en eventuell kvartsfinal.
– För vår del har det sett bra ut under våra första cupmatcher med bra fokus, även fast vi mött lag från lägre divisioner. Känslan i gruppen är riktigt bra och det har vi med oss in i den här veckan också, alla är väldigt fokuserade och taggade. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha den inställningen med oss in mot Jönköping. Vi vill vinna gruppen, ta full pott och vi ska fortsätta att hålla nollan bakåt. Det ska se bra ut både offensivt och defensivt.

De fyra bästa gruppsegrarna får ju dessutom hemmaplan i kvartsfinalen vilket gör resultatet på lördag extra viktigt.
– Vi är jättestarka hemma och vi såg det senast mot Degerfors att laget får en extra boost av publikstödet. Vi får bra tryck här på Tele2 Arena så det är självklart en fördel som vi siktar på att ta med oss till slutspelet. Tar vi tre poäng har vi goda möjligheter till det.

För Dzenis, som kan spela på alla offensiva positioner, har det blivit en mittfältsroll på vänsterkanten i de inledande matcherna. En position han trivs på men som inte begränsar hans rörelsemönster.
– Jag är ganska rörlig och kommer både in centralt och på vänster- och högerkanten. Jag tycker att samarbetet med Jonis (Augustinsson) har funkat bra så det är bara att trumma på. Det kommer att bli ännu bättre ju mer jag lär känna mina medspelare och jag har haft kul under de senaste matcherna, konstaterar Dzenis som avslutar med att bedöma formen.
– Vi har haft tuffa veckor med träningen men nu börjar det släppa lite och man känner sig piggare. Touchen börjar bli bättre och det är svårt att säga exakt var jag ligger. Men det finns fortfarande en bit upp kvar för att höja sig till max.

 

Attachment

l