Kryss i hemmapremiären

 

Djurgården-Trelleborgs FF 1-1 (1-0)

1-0 (29) Marcus Danielson
1-1 (54) Erik Andersson

Domare: Magnus Lindgren
Varning DIF:  Fredrik Ulvestad
Publiksiffran: 17190 åskådare, presenteras av:

Djurgårdens laguppställning:
Andreas Isaksson – Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Markus Danielson, Jonathan Augustinsson – Haris Radetinac (69, Aliou Badji), Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Dzenis Kozica (61, Jonathan Ring) – Tino Kadewere, Kerim Mrabti.
Inte inbytta spelare: Tommi Vaiho, Johan Andersson, Niklas Gunnarsson, Kevin Walker, Edward Chilufya.

Matchrapport:

Hemmapremiären mot allsvenska nykomlingen Trelleborg slutade 1-1 (1-0). En missräkning för Djurgården som trots ett viktigt ledningsmål i den första halvleken inte lyckades spela hem tre poäng inför 17190 åskådare på Tele2 Arena.

Som väntat var det Djurgården som tog tag i den match som domaren Magnus Lindgren blåste igång några minuter efter tre denna söndagseftermiddag. Nykomlingen Trelleborg hade givetvis som första ambition att hålla tätt bakåt. Djurgården trillade boll runt gästernas straffområdet men utan att på allvar kunna skapa några bra målchanser. De främsta chanserna hade Tino Kadewere som sköt ett lågt skott utanför och Kerim Mrabti som avlossade en dykande frispark mot den stolpe målvakten Marco Johansson hade placerat sig vid.

Trots att det var Djurgården som förde matchen var det Trelleborg som var närmast att ta ledningen. Högerbacken Lasse Nielsen prickade ribban ur snäv vinkel, i matchminut 25, efter en högerhörna. Därefter var det nära att returen hamnade i mål men räddande spelare då var Trelleborgs Dennis Hadzikadunic som inte hann flytta på sig.

Danielson målskytt igen
Närmare en handfull minuter senare tog Djurgården ledningen. Jesper Karlström slog en hörna från vänster och vid den bortre stolpen höll sig mittbacken Marcus Danielson framme. Ett mål snarlikt det han gjorde i premiärmatchen borta mot Östersund. Alla förutom de 30 supportrarna på bortasektion jublande och kände att en trepoängare var på väg in på kontot.

Den sista tredjedelen av den första halvleken var inte särskilt händelserik. Djurgården rullade boll i lågt tempo och Trelleborg letade möjligheter att kontra på. Skåningarna hotade vid fasta situationen men Andreas Isaksson hade full koll när han vid ett par tillfällen boxade bort bollen.

I den andra halvleken kom Djurgården ut bra. Under de inledande minuterna kändes både löp- och bolltempot högre än under den första halvleken. Hemmalaget kom runt bättre på kanterna men inne i straffområdet kändes det tomt när bollen väl kom in dit.

Skärpan saknades
Känslan i matchen var att Djurgården hade ganska bra koll på händelserna men som så många gånger förr straffas man på den här nivån om det missas lite. När Trelleborg stack upp i ett av få anfall under den andra halvan hamnade en rensning från Djurgårdens backlinje framför fötterna på Erik Andersson. Innermittfältaren utnyttjade omarkerat chansen att få drämma till direkt på en andraboll. Strax därpå hade Djurgården släppt in sitt första baklängesmål i en tävlingsmatch 2018 och förutsättningarna i matchen förändrades radikalt.

En viss desperation i Djurgårdens spel infann sig efter mål i jakt på ett nytt ledningsmål. Men precis som tidigare hade laget svårt att ta sig in igenom Trelleborgs samlade försvar.

Aliou Badji byttes in för att få lite mer tyngd och längd i anfallet och det var han som i slutskedet av matchen hade de bästa möjligheterna att göra mål för Djurgården. Däremellan hade Dennis Hümmet varit nära att ge gästerna ledningen när Trelleborg hade ett av sina få anfall i den andra halvkenen. Med en kvart kvar att spela sköt han ett lågt skott som Andreas Isaksson tvingades tippa till hörna.

Under matchens sista tio minuter hade Djurgården fyra avslut som får ses som bra chanser att göra mål på. Aliou Badji nickade- och sköt över i matchminut 83 respektive 85. Minuten efter, det vill säga minut 86, var det Tino Kadeweres tur att nicka över. Med en minut kvar fick Djurgården en frispark en meter utanför straffområdet. En frispark Jesper Karlström med bred marginal sköt över. De fyra avsluten speglade Djurgårdens match väl. Skärpan saknades.

Text: Thomas Segerbrant

Attachment

l