Kryss mot Assyriska på Tele2 Arena

Djurgården – Assyriska 1-1 (0-0) 

1-0 Niklas Gunnarsson (69, straff)
1-1 Kevin Krans (81)

Domare: Mohammed Al-Hakim
Laget: Oscar Jonsson – Johan Andersson, Niklas Gunnarsson, Patrick Pettersson Hafoka (Johnsson, 45), Matteo Cattenaci – Cameron Streete (Schollin, 69), Amadou Jawo, Oliver Granberg (Hamidi, 45), Edward Chilufya – Aliou Badji (Bergholm, 69), Arnold Ehn (Kielin, 69).

Avbytare: Edvin Holst, Anton Bergholm, Daniel Johnson, Rei Schollin, Adrian Hamidi, Kevin Kielin.

Matchrapport:

Det blev kryss för ett ungt DIF i träningsmatchen mot Assyriska där Niklas Gunnarsson satte Djurgårdens mål på straff.

Djurgården laddade med en ny dubbeldos av träningsmatcher inför cuppremiären med samma upplägg i matchningen som förra helgen. Således var det ett blandat lag med A-lagsspelare och många juniorer från DIF U19 som tog sig an division 1-laget Assyriska på Tele2 Arena i en match med en trevande start från Djurgårdens sida.

Desto bättre fart var det på Assyriska inledningsvis med DIF-bekantingen Frej Engberg i laget. Gästerna hade två fina lägen omgående med ett farligt skott samt en bra nick men bollen gick strax utanför Oscar Jonssons stolpe vid båda tillfällena.

Blåränderna ryckte dock upp sig snabbt och tog tag i matchen och de flesta var nog inställda på ett ledningsmål när AFF-keepern Adrian Engdahl tappade bollen och Aliou Badji fick öppet mål. Tyvärr blev det för mycket kraft i avslutet och bollen seglade över.

Kraft i avslutet hade även Husein Aly som fick vandra fram lite väl ostört med 20 minuter spelade och drog iväg ett farligt skott som strök stolpen. Matchen tände till lite men det var fortfarande lite för lågt bolltempo från blårändernas sida.

Temperaturen skruvades dock upp ett snäpp när Badji prickade ribban med en elegant frispark i 20:e minuten och Oliver Granberg visade positiva tendenser på det centrala mittfältet tillsammans med Amadou Jawo som var nära att styra in bollen efter en hörna i 31:a minuten. Bollen styrde dock några centimetrar framför Jawos utsträckta ben.

Bakåt blev det en hel del jobb för Niklas Gunnarsson som fick rycka ut vid ett antal tillfällen och visa prov på sina kvaliteter. Framför allt när Sebastian Holmqvist var igenom mot slutet där ”Gunnar” stod för en av många fina brytningar i matchen.

Den defensiva organisationen var också det som Özcan Melkemichel hade mest synpunkter på i pausen,
– Sista kvarten är inget bra alls, där är vi alldeles för långa och breda som lag. Vi måste förändra vårt kollektiva försvarsspel inför andra, antingen ligger man lågt eller så följer vi med när vi går upp i press. Nu gjorde vi det en och en eller två och två och då funkar det inte mot ett lag som Assyriska. I offensiven måste vi utnyttja Badji, Ehn och våra offensiva pjäser mer, summerade Özcan.

Två förutbestämda byten blev det i paus där Daniel Johnsson och Adrian Hamidi ersatte och Pettersson Hafoka och Granberg. Det bjöds på en trevande start även av andra halvleken där DIF hade mest bollinnehav men de vassa chanser uteblev. Undantaget Badji som var nästan igenom i straffområdet men en vältajmad brytning stoppade honom i sista stund.

Men det var lite för energifattigt och händelselöst och i 67:e minuten gjorde Özcan ett trippelbyte för att få till en förändring. Kevin Kielin, Rei Schollin och Anton Bergholm kom in för att få fart på på matchen och det blev det också.

Edward Chilufya flyttades upp på topp medan Badji gick ut och det var också Chilufya som ordnade en straff för DIF i 69:e minuten. ”Tigern” drogs omkull under en dribblingsraid i straffområdet och Niklas Gunnarsson tog hand om straffen. Avslutet satt klockrent i nättaket och nollan var äntligen spräckt.
– Jag sa till Hugo (Berggren, assisterande tränare) före matchen att om det blir straff så kommer jag att ta den och det gick ju bra, konstaterade Niklas.

Målet fick lite bättre fart på matchen, främst för Assyriska,  och i 79:e var det Oscar Jonssons tur att sättas i arbete när ett lurigt skott styrde via en DIF-försvarare och tippades till hörna av Oscar som reagerade snabbt.

Strax efter fanns det dock inga möjligheter att rädda bollen när Kevin Krans snappade upp en boll utanför Djurgårdens straffområde och kunde pricka in kvitteringen.

Målet gav energi till Assyriska som skapade tryck och hörnor och Lawan Ismail var väldigt nära att ge AFF ledningen i 88:e minuten med ett skott som smet precis utanför. Den efterföljande hörna var lika farlig när Sosseh nickade centimetrar utanför och DIF kom undan med blotta förskräckelsen i slutet.

Slutresultat 1-1 således även om Özcan Melkemichel inte la alltför stor vikt vid just siffrorna utan var nöjd med att Djurgården presterade ett bättre kollektivt försvarsspel i andra halvlek.
– Det var många nya med i laget och kul för dem att få känna på lite seniorfotboll. Det är sådant som vi kan ta med oss i framtiden. Annars tycker jag att andra halvlek är bättre än slutet på första, då var det inte bra. Men nu höll vi ihop laget på ett bättre sätt och kunde kontrollera den bra även om Assyriska hade lite tryck i slutet, summerar Özcan.

Attachment

l