Lägeskoll med Tino Kadewere

Det har varit en trög start på året för Tinotenda Kadewere. Först blev det en långvarig rehab för att få ordning på krånglande knän under försäsongen och när de väl var återställda så hann Tino bara med ett par allsvenska matcher innan han åkte på ett nytt bakslag.
– Tino har en underkroppsskada som han ådrog sig i matchen mot Häcken och som gör att han kommer att vara borta några veckor. Vi får återkomma då vi vet mer om när han kan vara tillbaka i träning igen, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Som tur är har Tino ett optimistiskt sinne och deppar inte ihop över det tillfälliga bakslaget. Rehabjobbet rullar på för fullt och efter onsdagens löprunda på Kaknäs passade den 21-årige strikern på att berätta om läget.
– Det är låret som har krånglat. Men det är ingenting farligt och jag hoppas kunna vara tillbaka i träning om ett par veckor. I nuläget kan jag springa och göra korta ruscher men inte med hundra procents kapacitet. Det känns fortfarande lite men inte på samma sätt som förra veckan, berättar Tino.

Onekligen oturligt med en ny åkomma för Tino vars knän krånglade under försäsongen men inget som stoppar honom i hans ambitioner inför året.
– Det är svårt att förstå att det här händer just mig. Jag har jobbat hårt för att bli en av de bästa spelarna i laget men jag tänker inte låta det här dra ner mig. Som professionell fotbollsspelare måste man vara mentalt stark, släppa allt grubblande och bara fortsätta att kämpa på. Gör man det dag efter dag kommer man tillbaka starkare än man var innan.

Några minuters spel har det ändå blivit för Tino som vill komma igång och plocka trepoängare så snabbt som möjligt.
– Jag hann ju spela en del innan jag åkte på det här och mot Häcken tyckte jag att vi gjorde det bra. Vi kunde vunnit men fick med oss en poäng och mot Elfsborg gjorde vi en grym match där visade hög klass. Vi fick segern  vi behövde och som vi kämpat hårt för och nu ska vi fortsätta på det spåret. Jag hoppas kunna bidra med mål, assister och starka insatser på planen när jag är tillbaka och mitt personliga mål är att bli en av de bästa spelarna i Allsvenskan. Vi har ett väldigt bra lag med många vinnarskallar så jag tror att det kommer att bli en rolig säsong.

 

 

Attachment

l