Lägesuppdatering med Haris Radetinac

I tisdags gjorde Haris Radetinac en mycket efterlängtad comeback med tjugo minuters spel i U21-matchen mot BP – en välkommen återkomst både för hans egen del och för många entusiastiska DIF-supportrar som har stora förhoppningar på den svårfångade och lurige yttermittfältaren som brukar generera rikligt med poäng från högerkanten.

Men det är fortfarande skynda långsamt som gäller för Haris även om han rent fysisk känner sig i utmärkt form. Något som märktes under fredagens träning.
– Kroppen känns bra. Jag känner inte av någonting, inga småskavanker eller något sådant. Så det är bara positivt, berättar Haris.

Du verkade sugen på att spela vidare senast mot BP?
– Ja, det är klart. Man hinner inte med så mycket på den tiden och alla klarar första tjugo minuterna. Det är efter det som det börjar öppna sig lite och då måste man kliva av så det gör en ju inte glad. Men samtidigt var det ju så det var bestämt så det är bara att acceptera.

Hur pass övertalningsbara är Christian och Kalle i fysteamet om att ge dig några extra minuter på planen?
– Som det är nu så följer vi planen som vi satt för tre månader sedan om hur jag ska komma tillbaka i spel. Vi har lagt upp det på det sättet och de släpper inte på det, så det är som sagt bara att acceptera. Men det kommer att bli fler minuter hela tiden nu så det är positivt.

Kan en halvtimme vara tänkbart i nästa U21-match?
– Minst det hoppas jag.

En hel halvlek rent utav?
– Ja, det tycker jag. Vi får se vad de säger.

Hur ser det ut med planerna för A-lagsspel?
– Jag tror att det blir lite mer U21 först innan det blir aktuellt. Jag behöver ha lite matcher i kroppen innan dess.

Du verkar i alla fall inte ha några problem med tempot på träningarna har jag noterat.
– På träningarna har jag gått för fullt ganska länge nu. Det känns bra med kondition och bolltempo och med lite U21-matcher på det så är det snart dags.

…och sen kniper du en plats i startelvan direkt, eller?
– Ja, så småningom. Det går inte över en natt men det är klart att jag tänker göra det.

Nästa hemmamatch DIF-IFK Göteborg måndag 15 maj kl.19.00. Biljett köper du här.

Attachment

l