Läget i F19


F19-tränaren Michael Medioni om vårsäsongen.

Djurgården parkerar på en tredjeplats i F19:s norra serie under sommaruppehållet. Med åtta omgångar spelade har man samlat ihop 16 poäng och ligger tre poäng ifrån en slutspelsplats. Vi kollade med tränaren Michael Medioni hur läget är i laget.
– Det går väldigt bra. Trots att vi rekryterat många nya spelare har vi snabbt fått en bra sammanhållning i laget och alla tycket att det är väldigt roligt att träna tillsammans. Detta möjliggör att tjejerna kan utvecklas både som personer och som spelare.

Hur tycker du att säsongen sätt ut hittills?
– Spelarna har utvecklats mycket sedan november både individuellt och kollektivt. Vi har spelat åtta matcher med bara två förluster och förutom resultaten är jag mycket nöjd med spelkvaliteten. Jag är också glad att se att tjejerna förstår och uppskattar vår spelidé.

Vad har ni för sportsliga mål under säsongen?
– Mitt mål är att få tjejerna att kunna läsa de spelsituationer som uppstår på planen och att kunna lösa dem. Det är på det sättet som vi kan utbilda spelare som kommer kunna spela på elitnivå oavsett vem som kommer vara deras tränare. Resultaten är alltså inte huvudmålet utan antalet spelare som kommer kunna spela på elitnivå visar kvaliteten på vårt arbete. Men om vi också når slutspel kommer vi givetvis vara väldigt nöjda.

Ni har haft en hel del landslagsspelare under säsongen, berätta?
– Vi är väldigt stolta över att sex av våra spelare blev uttagna till landslagsläger. Vi har haft spelare i både F16- och F17-landslaget, men även spelare som varit på läger med chilenska landslag.

Finns det några specifika spelare i truppen som vi ska hålla ett öga på?
– Det är svårt att lyfta någon särskild eftersom vi har många talangfulla spelare i laget, flera som brukar träna regelbundet med A-laget.

Spelare i F19 som varit uttagna till landslagsläger under säsongen:
Julia Walentowicz: Sverige F16
Tilde Lindwall: Sverige F16
Frida Kokk: Sverige F16
Stella Diaz Stenlund: Chile F21
Daniel Diaz Stenlund: Chile F17
Lovisa Camèl: Sverige F17

Attachment

l