Läget i laget – U16


Årets U16-trupp består av 23 spelare där de äldsta är födda 2001 och de yngsta 2003. Precis som i de övriga ungdomslagen har man en för året ny konstellation med många nya spelare. Tränaren Rihad Rahman ser dock detta som en spännande utmaning.

Hej Rihad, hur är läget i laget?
– Det är bra, tack! Vi har en näst intill skadefri trupp i dagsläget, vilket naturligtvis känns skönt att konstatera. Det är en ny konstellation med många nya spelare, vilket är en spännande utmaning för oss i ledarstaben att arbeta med.

Hur har försäsongen sett ut, har allt gått enligt plan?
– Det får jag nog säga. Vi har under årets första månader genomfört fyra träningspass per vecka, där tre har varit träningar med boll och då har vi främst arbetat med våra grund- och huvudprinciper inom spelets olika skeenden. Det fjärde passet har varit styrkebetonat och ägt rum i gymnastiksal under jan-feb för att numera bedrivas på gymmet i Kaknäs. Vi har i majoriteten av veckorna även spelat en match per helg. Periodiseringen har gått som önskat och vi är tillfreds med det upplägg vi haft.

Hur har det gått i matcherna ni har spelat?
– Vi har spelat två träningsmatcher och fem tävlingsmatcher i ligacupens A-slutspel och där fått fem bra lärotillfällen. Det har varit blandade prestationer under dessa matcher, men där prestationen varit jämnare (och således bättre) under de avslutande två matcherna i ligacupsspelet.

Hur är tankarna och känslorna inför den stundande seriestarten?
– Känslan är god inför seriestarten och årets U16-serie känns mer spännande i den meningen att vi spelar mot lag som vi inte har spelat mot tidigare i U16, såväl inom som utanför Stockholmsområdet. U16-nationell är seriens benämning och genomförs i SEF:s regi för andra året i följd.

– Det ska bli kul att seriespelet äntligen startar eftersom att matchspelandet är en elementär del i spelarens utbildning och vi har en förhoppning om att varje individ tar steg framåt i sin utveckling. Ambitionen är att spelarnas kunskap inom spelets olika skeenden ökar under året samt att de, ur ett långsiktigt perspektiv, når sin fulla potential som fotbollsspelare.

U16-laget fick en minst sagt bra start på säsongen när man slog Nyköpings BIS med 8-1 på Hjorthagen. Nästa match spelas på bortaplan mot Skiljebo SK den 15 april.

 

Attachment

l