Läget i laget – U17

Årets U17-trupp består av en blandning av spelare från olika delar av Stockholm, vilket tränaren William Strömberg (till vänster på bilden, assisterande tränare Marcus Tjärnberg till höger) enbart ser som något positivt då han anser att olikheter inom gruppen kan vara utvecklande för densamma. Glädjande är också att många av lagets spelare har deltagit i Djurgårdens fotbollsverksamhet redan från “knatteskolan” på Gärdet. En bra blandning av hemvävt och influenser utifrån, alltså!

Hej William, hur är läget i laget?
– Läget är bra! Vi har jobbat en hel del med gruppens utveckling under årets första månader vilket märks i omklädningsrummet – stämningen är god! Dessutom börjar spelarna mer och mer förstå vikten av att alltid träna med hög intensitet. Denna kombination gör att vi allt som oftast är glada och nöjda när vi går från träningarna.

Hur har försäsongen för U17 sett ut hittills?
– Vi har följt vår träningsplanering och kontinuerligt utvärderat den, så vi bör vara “i fas” när serien drar igång. Vi är självklart inte klara, dock. Vi behöver fortsätta jobba med den långsiktiga planeringen i kombination med att kortsiktigt vara redo för respektive match vi spelar. Detta är en naturlig del av utvecklingsprocessen för U17-laget. Fysträningen har delvis kunnat bedrivas i vårt gym på Kaknäs, vilket har varit till stor fördel för oss.  

U17-killarna har spelat en hel del tränings- och tävlingsmatcher under årets första tre månader. Resultaten har varit blandade, men framför allt har man genom videoanalys kunnat gå igenom vad som varit bra och mindre bra för att kunna bygga vidare på detta.

Årets första match i U17-Allsvenskan spelades för Djurgårdens del nu i helgen. Motståndare var Älvsjö AIK och matchen spelades på Hjorthagens IP, som givetvis är hemmaplan för DIF. William berättar att han är förväntansfull inför seriestarten.
– Vi vet att vi har stor potential med många duktiga spelare i laget. Det ska bli kul att se var vi står om några månader, både som lag och som individer.

Finns det några spelare i truppen som vi ska hålla lite extra koll på under året?
– Det bästa svaret på den frågan är nog att ta sig till Hjorthagen för att se våra matcher. Då har man alla möjligheter att hitta sin egen favoritspelare!

Säsongen började strålande för U17-laget som i söndags vann sin premiärmatch mot Älvsjö AIK med 3-0. På söndag åker man norrut för att ta sig an “Giffarna” på Idrottsparken i Sundsvall.

 

Attachment

l