Isaksson inför BK Häcken: ”Lite finalstämpel på matchen”

Söndagens enormt viktiga match mot BK Häcken kommer allt närmare. Europaplatser står på spel och Djurgården ligger tre poäng före de gulsvarta gästerna inför mötet som får närmast cupkaraktär. Att förutsättningarna triggar känslor är lätt att förstå och Djurgårdens målvaktsgigant Andreas Isaksson är en av många som känner att det här är en match som innebär någonting extra.
– Det blir helt klart en häftig match att spela, det är lite finalstämpel på den. De måste vinna matchen om de ska fortsätta att ha chans på Europaplatserna. Vi gjorde en dålig match senast men nu har vi hemmaplan i två matcher i rad och då ska vi gå fullt i dem och ta sex poäng, konstaterar Isaksson.

Kan det påverka matchbilden att Häcken måste vinna?
– Inte så mycket, tror jag. Kanske mot slutet om det står lika men det är svårt att spekulera i. Men det kommer helt klart bli en tuff match mellan två spelande lag och det kommer nog att bli bra och underhållande fotboll att titta på för alla som är på plats.

Tankar kring Häckens dynamiska formkurva med klara vinster och storförluster om vartannat?
– De har ändå varit stabila om man ser till hela hösten och tagit mer poäng då än under våren. De hade två svaga insatser mot AIK och IFK Norrköping men annars har de varit rätt bra.

Kan det bli några intressanta dueller med Mathias Ranégie i straffområdet?
– Jag vet inte om han kommer att lira från start men gör han inte det kommer han säkert att komma in. Vi får se vad det blir.

Hur känns formen för egen del?
– Det känns väl okej, jag hade en lite halvtaskig match mot Sirius precis som övriga laget men formen är ändå bra. Nu riktar vi allt fokus framåt och kommer vi upp i normal standard så vinner vi mot Häcken.

Avslutningsvis, över 14000 sålda till matchen redan under onsdagen.
– Det är jättekul att så många är på plats och positivt att det verkligen gäller någonting de här sista matcherna. Jag tror som sagt att det kommer bli en rolig match att titta på för alla som är där.

Attachment

l