Madde är ”sjukt taggad”


Allsvensk premiär mot Piteå på söndag och Rosengård på Stadion på onsdag. Madeleine Stegius är redo.

Madde, försäsongen är över och på söndag är det premiär mot Piteå. Är ni redo?
– Det känns riktigt kul och vi är väl förberedda. Vi har spelat många matcher och det känns som vi har hittat rätt. Det här har man sätt fram emot hela säsongen och det ska bli så kul att åka upp till Piteå på söndag och dra igång på riktigt.

Ny tränare och en del nya spelare, vad skiljer Djurgården i år mot förra året?
– Det som skiljer sig mest är att vi var nykomlingar förra året och inte hade några eller ganska låga förväntningar på oss. Men vi slutade sexa i tabellen och nu vet alla att vi kommer att vara ett lag att räkna med, vi vill vara där uppe och siktar på topplaceringarna. Det tror jag är någonting som hela laget har stärkts av, vi vet att vi kan. Sedan är det klart att det är ett helt annat spelsätt som Joel har genomfört, lite mer passningsorienterat i stället för att slå långt ,det jag tycker är väldigt roligt.. Det kommer att stärka oss som lag., men även att utveckla varje enskild spelare.

Piteå borta i premiären. De förlorade en match hemma förra året, vad säger du om den matchen?
– De är bra på hemmaplan och det är tufft att åka upp dit, speciellt nu i inledningen av säsongen när det är kallt där uppe. De har bra stöd och tryck på matcherna och, men vi ska möta alla lag och varför inte ta de tuffa matcherna i början. Vi kommer att vara underdogs i den matchen, men vi visade förra året att vi är bra när vi är underdogs.

Och på onsdag är det dags för en annan härlig utmaning, Rosengård på Stadion i hemmapremiären?
– Det bli jättekul, jag tycker om att möta de bästa. Som det är nu är de lite bättre än oss på pappret, men jag tror verkligen att vi kan slå dem, det visade vi redan förra året när vi fick 2-2 mot dem borta och var nära att vinna. Jag tror att det kommer att bli en riktigt bra match, vi är väl förberedda och hoppas att vi får mycket folk på läktaren och ett bra stöd. Jag är sjukt taggad.

Vad har du för målsättningar i år för dig själv och laget?
– Som lag har vi sagt att vi vill bli bättre än förra året och då är det topp fem som gäller. Men jag är lite kaxig och siktar högre, jag vill ta medalj i år, det tycker jag att vi har ett lag för. Det kommer jag att göra allt för att vi ska klara. Sedan vill jag spela mer än förra året och det känns som jag har förtroende från spelare och ledare för att göra det. Dessutom passar det här spelsystemet bättre, jag trivs i rollen som ”tia”. Jag slår gärna avgörande passningar och sätter andra i bra lägen. Så jag tror att jag kommer att utvecklas den här säsongen och att man kommer se mer av mig. Jag är supertaggad och vill göra många mål, sen får vi se om jag kan rubba Mia Jalkerud som brukar göra ännu fler mål än jag.

Madeleine Stegius
Född: 1994
I DIF sedan: 2012

Premiären mot Piteå spelas på söndag 15:00 i Piteå.

Hemmapremiären mot Rosengård spelas på onsdag 19:00 på Stockholms Stadion.
Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l