Magnus Eriksson klar för San José

I måndags åkte Magnus Eriksson till USA för läkarundersökning och samtal med MSL-klubben San José Earthquakes. Efter samtal mellan Djurgården och San José genomförs nu en övergång för Magnus, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi gav honom tillåtelse till att resa och kontakta San José och övergången är nu slutförd efter att Magnus skrivit på för dem. Det är självklart oerhört tråkigt att Magnus lämnar DIF men så här blir det ibland i fotbollens värld och det är den bästa lösningen för alla inblandade parter. Vi ville sätta personen i centrum här och jag är övertygad om att uppgörelsen innebär att Magnus inte har gjort sin sista match i DIF. Vi tackar Magnus för hans viktiga insatser och fina prestationer under sin tid här men jag tror som sagt att vi kommer att få se Magnus dra på sig Djurgårdströjan igen framöver, konstaterar Bosse.

För Magnus del väntar nu en ny fotbollstillvaro i USA men han passar på att skicka en hälsning från San José till hela Djurgårdsfamiljen.
– Jag skulle först av allt vilja tacka för de 1,5 år jag har haft i Djurgårdströjan, det har varit ett privilegium att få bära den. Det är med enorm värme och respekt som jag nu lämnar Djurgårdens IF för spel i San José. Jag hoppas och tror att vi ses i Djurgårdsfärgerna igen!

En längre DIFTV-intervju med Magnus kommer när han är tillbaka i Sverige igen.

l