Målen inte målet för Mange

Djurgården och Magnus Eriksson är inne i ett bra stim just nu där både poäng och mål trillar in i en strid ström. Senast mot Sundsvall fyllde ”Mange” på sin målskörd med två nya mål vilket innebär att han har 14 gjorda mål sammanlagt och leder skytteligan med fyra omgångar kvar. Kalle Holmberg i IFK Norrköping innehar andraplatsen med 12 fullträffar och trea ligger Örebros Nahir Besara med 10 mål.

Extra intressant med tanke på att senaste blårandige skytteligavinnaren var Tommy Berggren som stänkte in 19 mål på 26 matcher under 1978 års säsong. Magnus Eriksson föredrar dock att ligga lågt när det gäller en eventuell titel som allsvensk skyttekung.
– Det är mycket snack om den men jag fokuserar ingenting på den faktiskt. Jag bryr mig inte om den mer än att det är kul att göra mål och att Djurgården vinner matcher, säger ”Mange” som istället riktar siktet mot Europa genom att fortsätta hålla AIK och de andra lagen efter sig i tabellen.
– Vi ligger tvåa och det är minst den placering vi ska hålla när vi kliver av efter de här fyra matcherna. Vi ska fortsätta att mala på som vi har gjort nu. Det är ett bra flow i det vi gör just nu så det bådar gott.

Något som märktes under tisdagens träning på Kaknäs som höll bra fart men Magnus hävdar att det finns mer att hämta inför Sirius.
– Nu har det varit lite komma igång-träning i början av veckan men vi kommer att växla upp under torsdagen och fram till matchen, förklarar skytteligaledaren som inte vill dra några förhastade slutsatser angående Sirius nuvarande formsvacka med sju raka förluster.
– Första halvan spelade de fantastiskt bra men nu verkar det vara någonting som har hänt. För vår del har vi en revansch att utkräva av dem från premiären i år. Det är ett lag som kan spela fotboll och vi ska ha respekt för det men vi ska ut och vinna den här matchen så får vi se vad det leder till.

Attachment

l