Malin Diaz redo att kicka igång säsongen

Under tisdagkvällen körde DIF Dam igång säsongen i Johan Björkmans Hall med en hel del nya ansikten på plats. Det var bra fart överlag där några märktes lite extra och Malin Diaz tillhörde definitivt den kategorin. Det landslagsmeriterade nyförvärvet från Eskilstuna visade att hon blir ett viktigt tillskott, speciellt i offensiven, och hon trivdes med att få komma igång och spela fotboll med sina nya lagkompisar.
– Det är jättekul att få komma igång och jag känner verkligen att jag har fått en nytändning. Det här är något som jag gått och längtat efter under hela december, säger Malin som bjöd på en hel del spektakulära finesser och målfarlighet under tvåmålsspelet.
– Det kändes bra tycker jag, roligt att få vara igång med boll igen. Det var kul att få träffa alla på planen och få lite insyn i hur Joel (Riddez, tränare) har tänkt.

Uppstartsmöte skedde redan i måndags men det handlade mer om en introduktion än att spika målsättningar inför säsongen.
– Det  var mer en presentation eftersom det är många nya i laget, både spelare och ledare. Så det handlade mest om att ses och få ett ansikte på folk. Sedan blir det väl mer snack om målsättningar längre fram kan jag tänka mig.

Vad som dock är spikat är truppens sammansättning och för Malins del handlar mycket om att nu lära känna alla i laget – både när det gäller egenskaper på planen och i omklädningsrummet.
– Man har ju inte hunnit känna in alla än men det är duktiga fotbollsspelare som är samlade så det ska bli jätteroligt att se hur laget utvecklas. Det känns spännande och jag hoppas att vi kan hitta varandra och få till en bra sammanhållning både på och utanför planen. Det kan ju ta ett tag för en grupp att sätta sig med många nya individer.

Att dra på sig djurgårdströjan gör hon med glädje och det finns gott om DIF-intresse i familjen. Pappa Thomas spelade för Djurgården även om han inte slog igenom i Allsvenskan.
– Han kom upp i A-truppen när han var ganska ung men jag tror inte att han gjorde någon match. Det är klart att det bidrar att min pappa och min lillebror och storebror är DIF-supportrar. Jag har haft DIF-tröjor på mig när jag varit liten och följt med på matcher. Även min pojkvän är jättemycket djurgårdare, han går på alla matcher, så jag har med mig en del av den varan hemifrån.

Uppväxten tillbringades i Vendelsö där fotbollsintresset väcktes tidigt och hon började spela med sin storebrors lag i Vendelsö IK:s 92:or. Hon var dessutom skolkompis med både Irma Helin och Simon Tibbling när hon sedan gick fotbollsskola i Liljeholmen.
– Jag gick i skola med både Irma och Simon. Det var en bra skola och det är många som har gått där som är ute och spelar i stora klubbar, både tjejer och killar.

För Malins del är det fullt fokus på Djurgården som gäller just nu och även om det är svårt att sia om tabellplacering så här pass tidigt tycker hon ändå att det finns skäl för en viss optimism.
– Vi har ett så pass bra lag att vi borde kunna vara med och slåss i toppen. Sedan gäller det att få ihop laget men jag tror absolut att vi kan vara med i täten om vi får till det, summerar Malin som helst vill bidra som 10:a det vill säga som offensiv central mittfältare.
– Jag hoppas och tror att jag kommer att få spela offensiv mittfältare och få vara med och bygga upp spelet högre upp i banan. Det passar mig bra, avslutar hon.

Nyförvärven Fanny Andersson, Malin Diaz, Ingrid Ryland, Ingibjörg Sigurdardottir och Irma Helin på plats under årets första träning. Foto: Johan Sahlén.

Attachment

l