Målklipp tändvätska för Badji

 

Aliou Badji har hunnit med ett par klassiska derbymål vid det här laget och på söndag ges det nya möjligheter till att skriva historia. Att det är en extremt viktig match som väntar märks under torsdagsträningen på Tele2 Arena där det är hetsigt duellerande och mycket känslor under och efter tvåmålsspelet. Helt i sin ordning, enligt Badji som vill se en hög energinivå på söndag.
– Jag märker att det är derby på gång. Alla är på tårna och vi preparerar för fullt inför matchen, säger han efter träningspasset. 

Du blev målskytt senast mot Norrköping senast, hur känns målformen?
– Ibland går de in och ibland går de utanför, det är bara att fortsätta nöta på. Vi får se, jag hoppas att det kommer några fullträffar i derbyt på söndag.

Senaste derbyt satte du också dit en boll mot Hammarby, skönt att ha i ryggen?
– Ja, det var ett skönt och viktigt mål och det gör jag gärna om mot AIK.

AIK har haft en tydlig defensiv prägel under året och bara släppt in fjorton mål i serien. Hur ser du på uppgiften att få hål på dem?
– Bra för dem men den typen av siffror är inte intressanta inför ett derby. Där kan allt hända och det lag som kämpar hårdast vinner oftast och man ska komma ihåg att vi också är ett starkt lag.

Hur bryter vi igenom deras försvar på bästa sätt?
– För min del gäller det att komma rätt i löpningarna bakom dem eftersom jag är snabb och kan utmana deras försvarare. Både för att få bollar och för att öppna upp ytor för mittfältet bakom mig.

Du gjorde ett fint nickmål i derbyt mot AIK förra året. Dags för repris?
– Jag tajmade den bollen perfekt och jag hoppas att jag kan hota i huvudspelet på fasta situationer även den här gången. Det målet tittade jag på igår faktiskt.

Brukar du kolla gamla målklipp för att få inspiration?
– Ja, det är härligt att påminna sig själv och det ger mig motivation. Det blir som att jag kämpar ännu lite mer för att jaga den där känslan man får av sådana mål.

Vilket är ditt favoritmål som du tittar på mest?
– Det är faktiskt det målet, kvitteringen mot AIK. Alla trodde att vi var på väg att förlora matchen och så kom målet. Jag var så glad och det var ett väldigt viktigt mål för mig och hela Djurgården. Jag hoppas att jag kan bidra igen på söndag, avslutar Badji.

Attachment

l