Målkungarna sköt DIF till seger

Djurgården – Halmstad BK 2-1 (1-1)
1-0 Magnus Eriksson (28)
1-1 Gabriel Gudmundsson (44)
2-1 Gustav Engvall (65)

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs
Varning DIF: Jonas Olsson
Publik: 13093

Djurgårdens laguppställning:
Tommi Vaiho – Niklas Gunnarsson, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Elliot Käck – Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Othman El Kabir (82, Haris Radetinac) – Gustav Engvall (86), Jesper Karlström), Aliou Badji 70, Tino Kadewere).
Inte inbytta spelare: Kenneth Höie, Jonathan Augustinsson, Souleymane Kone, Julian Kristoffersen,

Magnus Eriksson övertog ledningen i skytteligan och Gustav Engvall tog rygg strax på sin lagkompis när Djurgården besegrade Halmstad hemma på Tele2 Arena. Med varsitt mål såg duon till att Djurgården kunde vinna med 2-1.

Över 13 000 åskådare såg Djurgården tidigt få kommandot i matchen. Att gästerna Halmstad hade som mål att backa hem, hålla tätt och ställa om syntes tydligt. Efter en relativt temposvag inledning i matchen där Djurgården hade vissa problem att komma till bra lägen fick laget till sist fart på maskineriet. Tempot i passningarna skruvades upp och farten i löpningarna ökade. Då kom målchanserna.
Magnus Eriksson med skott rakt på en utrusande målvakt.
Magnus Eriksson nära att stöta in ett inlägg.
Magnus Eriksson med en nick.

Det var mycket Magnus Eriksson och mycket Isak Pettersson, Halmstads målvakt höll laget kvar i matchen. I den 28:e matchminuten ställdes Pettersson och Eriksson mot varandra igen. Efter det att Gustav Engvall blivit fälld av HBK-målvakten blåste domaren straff. Isak Pettersson slängde sig åt höger. Bollen gick lite längre till höger. 1-0 till Djurgården. Fullträffen var Magnus Erikssons nionde för säsongen och han toppar på nytt den allsvenska skytteligan.

I mitten av den andra halvleken hade Djurgården en mycket bra period då laget flyttade upp spelet och tryckte tillbaka Halmstad. Bollen vanns ofta tillbaka tidigt och Djurgården kom i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Tempot bedarrade en aning under den sista kvarten, men en bra målchans till kunde antecknas. Kim Källström mötte upp en andraboll med en sträckt vrist men skottet stoppades av en försvarsspelare.

Tung kvittering
I slutet av halvleken chockade Halmstad Djurgården. Gabriel Gudmundsson avlossade ett tämligen harmlöst skott mot Djurgårdens mål men Tommi Vaiho i djurgårdsmålet tappade in bollen. Ett ingripande som inte ens kan förskönas i en officiell matchrapport .

I och med det snöpliga kvitteringsmålet var matchen tillbaka på ruta ett när den andra halvleken startade. Och mönstret från den första halvan av matchen upprepades. Halmstad backade hem och Djurgården gnuggade på. Precis som i den första halvleken jobbade Djurgården upp farten i sitt spel och då kom även målchanserna. Kvarten in i halvleken fick Djurgården en frispark i bra läge på vänsterkanten. Fem meter från kortlinjen. En meter från straffområdet. Bollen rullades snett bakåt till Magnus Eriksson som sköt men skottet stoppades. Jacob Une Larsson var framme på returen men Isak Pettersson fortsatte att spela bra.

Engvall avgjorde
Fyra minuter efter frisparken, i matchminut 65, kom ledningsmålet som skulle visa sig bli segermålet. Kim Källström slog en elegant låg boll på djupet till Magnus Eriksson. Den sistnämnde slog ett inlägg mot Gustav Engvall som på sedvanligt manér högklassigt vände på liten yta för att sedan hårt skjuta bollen i nättaket,hans åttonde mål den här säsongen.

Efter målet spelade Djurgården av matchen på ett föredömligt sätt. Under långa perioder rullade laget fint boll till varandra, men när det var dags för avslut blev det lite omständigt. Överlag gjorde Djurgården en väldigt bra match och segern var allt annat än orättvis.

Tränaren Özcan Melkemichel var nöjd efter matchen:
– Självklart är jag väldigt nöjd. Första tio lite är lite trevande men sen tar vi över allt mer. Vi hade variation i vårat anfallsspel. Vi utnyttjar kanterna och kommer in centralt bakom deras backar och skapar många målchanser. Synd att vi inte gjorde mål på dem.
– 1-1-målet kommer från ingenstans och där kan matchen vända. I den andra halvleken utnyttjar vi kanterna bättre efter en stund och då tycker jag att vi tar över matchen igen.
– Det hade varit skönt om vi hade gjort något mer mål, effektiviteten kunde ha varit bättre, men grabbarna gjorde en bra match, tycker DIF-tränaren

Text: Thomas Segerbrant

Attachment

l