Mängder av mål från Mutic

En av de unga spelarna i Djurgårdens led som det pratas mest om just nu är den 18-årige anfallaren Alexandar Mutic från U19-truppen. Han har haft en mycket lyckosam vår och har formligen öst in mål, både i U19-serien men också i U21-laget där han har fått ett antal chanser redan nu. Här berättar Alexandar om vad han tror att framgångarna beror på och om den skada som tyvärr har hållit honom borta från spel den senaste tiden.

Tjena! Kan du börja med att berätta kort om dig själv?
– Jag heter alltså Alexandar Mutic och fyller 19 år i augusti. Jag gör nu min fjärde säsong i Djurgården efter att i barndomen ha spelat i moderklubben Hässelby, där jag också växte upp. Det har blivit en hel del restid genom åren fram och tillbaka till träningar, men det är lugnt… man vänjer sig vid det.

Har du någon förklaring till varför det gått så bra för dig under våren?
– Ja, det känns verkligen som att det har lossnat för mig och jag har fått göra en del mål. Jag tror att det beror på många olika saker. Först och främst tränar jag hårt för att bli bättre på de delar jag behöver utveckla, jag har till exempel jobbat rätt mycket med avslutsövningar på träningarna. Jag känner också att jag får bra hjälp och stöd från personer i min omgivning, inte minst från min familj. Jag känner att jag kan fokusera på fotbollen, och det gör mig till en bättre fotbollsspelare!

Du har fått spela en del i U21-laget också, hur har det varit?
– Det är verkligen kul! Det är ju något man vill göra varje vecka, att få känna lite på det högre tempot och att träna och spela med a-lagsspelare. Det är fantastiskt roligt att få komma in som junior och visa vad man går för. Och om jag får säga det själv så tycker jag att det har gått väldigt bra för mig, det är bara att titta på mitt målsnitt…

Apropå att spela med a-laget, hur nära i tiden tror du att det ligger?
– Det är ju självklart inget jag bestämmer över själv, det är bara att fortsätta kämpa på träningar och matcher och så får man se hur långt det räcker. Men för mig som är född djurgårdare och som har gått på matcher både på Stadion och på Tele2 Arena vore det såklart en önskedröm att få representera a-laget.

Du har varit skadad på sistone, hur mår du nu?
– Ja, jag har tyvärr missat en del matcher nu på slutet. Jag har haft en överansträngning i ena lårets baksida, men det börjar kännas bättre nu. Jag ska göra en del löptester och så blir det säkert inhopp i någon U19-match snart. Jag är på väg tillbaka!

Är det några andra spelare som du vill lyfta fram från U19-laget?
– Absolut, vi har ett par yngre spelare som gör det superbra redan nu. Michel Montero, Adrian Hamidi och Ahmed Bonnah gör det hur bra som helst i U19 och har också fått pröva på att spela i U21 fast de är så unga. Det är helt klart spelare att hålla koll på!

Du nämnde att du var född djurgårdare, går du fortfarande på a-lagets matcher?
– Ja, hela min släkt på mammas sida är djurgårdare, så jag har som sagt gått på många matcher genom åren. Jag går på så många matcher på Tele2 Arena som det bara går, både med kompisar från laget och andra vänner. Jag vill verkligen tacka för det stöd jag får från supportrar på till exempel sociala medier, det betyder väldigt mycket för mig att få den uppskattningen. Att få avgöra U21-derbyt mot Hammarby var stort för mig, jag hoppas verkligen att jag kan få chansen att avgöra fler derbyn i framtiden

Läs mer om Alexandar Matuic och tillvaron i U19-laget i Alfred Hjelmhammars blogg U19 inifrån.

Attachment

l