Mange toppar listorna

Det går bra nu för Magnus Eriksson. Ledning i allsvenska skytte – och poängligan samt dessutom en ärofylld plats på FIFA 17:s Team of the Week-kort #33.

Men trots de personliga framgångarna gläds lagspelaren Mange mest åt det driv och den glöd i laget som han känner i årets upplaga av Djurgården. Något som inte minst märktes under matchen mot IFK Norrköping senast.
– Fotbollen är intressant. Vi får en rejäl käftsmäll i 89:e så det är enormt starkt att resa sig. Viktigt för moralen, supportrarna och föreningen att ta den där poängen. Det betyder mycket, berättar Mange efter torsdagens intensiva pass på ett vårsoligt Kaknäs.

Det var ju faktiskt tre underlägen totalt som hämtades upp i matchen.
– Det säger en del om Djurgården 2017. Vi har fått in några vinnare i laget och nu är vi ett gäng ”(här använder Mange ett roligt men mindre barnvänligt substantiv)” som hatar att förlora. Så det är ett bra go i laget just nu.

Måste också passa på att stämma av din osvikliga förmåga att få med dig frisparkar som varandes tvåa i den allsvenska statistiken över tilldömda frisparkar så här långt (Kalmars Romario Pereira Sipiao leder). Du verkar synka bra med domarkåren?
– Jag är ju extremt trevlig mot alla vid sidan av planen. Men sedan är nog mångas uppfattning om mig att jag är en liten gris på planen. Stefan Johannesson har ju varit en sådan som alltid har varit ganska tuff mot mig. Nu sist tycker jag ändå att jag fick med mig en hel del från honom även om han ibland kan vara lite svårflörtad. Jag väntar ofta in tills motståndarna kommer tillräckligt nära och det är då jag petar undan bollen. Då blir det ofta mycket smällar och jag brukar ju vinna frisparksligan varje år.

Sedan kan jag tänka mig att motståndarna gillar att trycka till dig lite extra…
– Ja, det kan bli så. Det har ju blivit en grej av att jag är lite bråkstake vilket är på gott och ont. Jag vet inte hur väl det stämmer in på mig egentligen men jag är en vinnarskalle och det genomsyrar säkert. Jag gör allt för att vinna och då behöver man ibland ta till några knep.

Frånsett frisparkarna så producerar du ju en hel del mål också nu.
– Det har dundrat igång och det känns jättebra. Jag har fått rätt fria tyglar under Özcan och vi är ett gäng där uppe som är väldigt bra offensivt. Nu börjar vi också få ut det allihopa och då blir vi riktigt farliga. Sedan är vi stabila i övrigt med ett bra mittfält och en bra backlinje så vi är ett stabilt lag totalt sett. Men självklart är det alltid skönt att göra mål och poäng som offensiv spelare. Det blev tre poäng för min del förra matchen och det är inte varje dag man gör det.

Förutom skytteligan leder du ju även poängligan med sex poäng. Kan det offensiva skördandet fortsätta mot Örebro på söndag?
– Vi får hoppas på det. Örebro är ett bra fotbollslag som har en del bra spelare som samlats där men kanske inte slagit igenom stort än. Lite likt Norrköping om man ser till spelartruppen och de har bildat ett starkt, spelskickligt lag ihop. Det gäller att vi är väldigt ödmjuka inför den uppgiften, för de är bra, och det är ett konstgräs på Behrn Arena som det kommer att gå snabbt på.

En match utan avstängde Kim Källström, hur påverkar det?
– Han har varit jätteviktig för oss så klart. Nu får vi steppa fram med allt vad det innebär. Kvalitéerna han har är svåra att ersätta men vi har bra spelare och framför allt ska vi kliva fram med ledaregenskaper som många i laget har. Det blir naturligt eftersom Kim är lagkapten så det gäller att många tar ansvar mot Örebro. Då kommer det att gå vägen.

Får vi se bindeln på din arm på söndag i Kims frånvaro?
– Det vore trevligt och alltid en ära, vi får hoppas på det.

Nästa hemmamatch DIF-IFK Göteborg måndag 15 maj 19.00. Biljett köper du här.

 

Attachment

l