Marcus Enström på lån till Vasalund

Djurgårdens 20-årige mittback Marcus Enström lånas ut till Vasalund. Marcus har under en period tränat dubbelt med båda föreningarna och nu har alla parter kommit överens om att Marcus lånas ut till Vasalund under 2017. Ett utlåningsavtal som innebär att Marcus kan spela för båda föreningarna under året, enligt Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
– Marcus kommer att spela matcher med Vasalund under säsongen med Kalle Karlsson som tränare och få viktig erfarenhet från seniorspel i division 1. Men han kommer också att kunna spela U21-matcher för Djurgården där Ivan Ristic och Hugo Berggren blir ansvariga för planering samt matchning för Marcus ifrån Djurgårdens sida, säger Bosse.

För Marcus Enström blir det här en möjlighet att kontinuerligt kunna spela matcher på seniornivå samtidigt som han har ett ben kvar på Kaknäs.
– Det känns jättebra. Vasalunds spelare och ledare har tagit emot mig bra och jag gillar det sätt som Kalle vill spela fotboll på i år. För min egen del tror jag att det kommer att bli ett väldigt utvecklande och intressant år där jag kan kombinera träningar och matcher med Djurgården och Vasalund, säger Marcus.

En annan som ser fram emot att ha Marcus på plats med sin mittbackskompetens är Vasalunds klubbchef Chengis Rehman:
– Vi är supernöjda efter att sett Marcus under en kort period. Han passar verkligen i vårt spelande lag och är dessutom en kanonkille att ha göra med både på och utanför plan. Vasalund har tidigare haft ett samarbete med Djurgården som avslutades 2010 där flera Vasalundsfostrade spelare hamnade i Djurgården som till exempel Peter Magnusson och Yosif Ayouba, berättar Chengis som gärna fortsätter den påbörjade dialogen med DIF.
– Vasalund samarbetar med flera klubbar i Stockholm, både uppåt och neråt i seriesystemet, och fler spelare kan vara aktuella för Vasalunds del om behov och möjlighet finns.

Attachment

l