Marcus Hansson tillbaka i spel

Efter en månadslång rehabperiod är det äntligen dags att kliva ut och spela fotboll igen för Marcus Hansson. En välförtjänt återkomst för en ambitiös kämpe som har nött ner stigarna längs Kaknäs med långa löpvändor kombinerat med hårt arbete i gymmet på sistone. Men nu är det som sagt bollspel som gäller igen för ”Mackan” som såg pigg ut under torsdagens träning på Tele2 Arena.
–Härligt att vara tillbaka i spel igen, det var en nästan fyra veckor lång period som jag var borta. Det har varit lite segt att vara vid sidan nu när det har varit så mycket roliga matcher, berättar Marcus.

Med dig tillbaka så innebär det ju att hela truppen nu är fullt frisk. Det märktes att det blev en riktigt hög och jämn nivå på tvåmålsspelet idag.
– Ja, det var kul och ett bra tempo idag när vi spelade match. Det blev ju 0-0 också så det får man väl lov att kalla jämnt.

Det måste vara ett gott betyg till din insats som mittback?
– Ja, det hoppas jag.

Hur ser målsättningen ut framöver?
– Jag kommer att träna varje dag och göra mitt bästa för att spela matcher. Blir det inga matcher så får man stötta de som spelar och se till att det är bra klimat på träningen.

Hur tycker du att laget har skött sig på sistone?
– Det är roligt att det går så pass bra och det var en fantastiskt fin insats senast mot Göteborg.

…och nu väntar Örebro hemma på lördag. Vad tror du om premisserna?
– En lurig match. Det känns som att när Örebro spelar i medgång så är de väldigt bra. Men kan vi få matchen dit vi vill och det går lite emot för dem så är det lätt att de börjar gnälla lite och då har vi goda chanser att vinna.

Attachment

l