Marcus Hansson vann Yoyo-testet

Träningsveckan på Kaknäs inleddes i gassande sol med ett så kallat Yoyo-test – det vill säga intervalllöpning i stegrande tempo mellan markeringar tills orken tryter. Sommarvärmen var kompakt men Marcus Hansson verkade obekymrad av hettan och levererade traditionsenligt det bästa resultatet i laget.

Huruvida prestationen handlade om goda medfödda fysiska förutsättningar eller skördandet efter hård träning valde Marcus dock att inte spekulera alltför mycket i.
– Nja, det vet jag inte. Men jag är nog bra grundtränad i alla fall, berättar Marcus.

Var du bäst i test även när du spelade i Gefle?
– Vi hade väldig sällan den här typen av tester i Gefle. Men desto mer i Norge när jag spelade i Tromsö, då var jag också bland de bättre.

Går det att på något sätt disponera testet rent konditionsmässigt?
– Det finns väl kanske lite taktik i att inte gå ut för hårt. När du tar slut så tar du verkligen slut så det gäller att spara på krafterna.

Du körde ändå på med ett antal extra varv när du var ensam kvar på slutet i ditt heat. Det måste vara krävande när man inte har någon att sparra emot?
– Ja, det är ju svårare att springa själv utan någon bredvid sig. Men det är då man måste bita i och jobba mentalt.

Apropå det mentala. Har det varit träning under ledigheten eller hann du med någon semester?
– Jo, jag var några dagar nere i Frankrike i Provence. Efter det så var jag hemma.

…och nu rullar det på för fullt med fotbollen igen?
– Ja, men det var ändå bra att få ett break efter den tunga matchen mot Hammarby. Nu gäller det att ladda om med riktigt bra träning och komma väl förberedd till höstsäsongen.

Närmast väntar hemmamatcher mot Kalmar och GIF Sundsvall i omstarten. Ett bra läge för att börja plocka poäng igen?
– Ja, så är det. Samtidigt får vi ha respekt för motståndet. Jag vet att vi förlorade båda hemmamatcherna mot de lagen förra året.  Vi ska ha det i åtanke så att vi är revanschsugna och kommer dit med bästa möjliga inställning.

Attachment

l