Babychs mål: Intakt nolla


Under onsdagen tränade FC Mariupol på Tele2 Arena och tränaren Aleksandr Babych berättade om lagets ambition med torsdagskvällens match och om intrycket av konstgräsplanen.

– Det blir speciellt för oss men gräset är av mycket bra kvalitet och dessutom har vi fått löften om att planen kommer att vattnas innan avspark. Då går det snabbt och jag tror att det kommer att bidra till en bra och underhållande fotboll. Jag vill att våra spelare och supportrar ska njuta av det här, att spela i Europa League är en dröm som gått i uppfyllelse för oss, samtidigt som vi har stor respekt för motståndet.

Aleksandr Babych underströk att torsdagens match bara är den första av två i den tredje kvalrundan. Målet på Tele2 Arena är först och främst att hålla nollan.

– Vi vet att vi behöver spela taktiskt. Djurgården har ett balanserat och välorganiserat lag som inte ger motståndarna mycket tid att fatta beslut. De spelar bra utan boll och slutför alltid sina uppgifter på planen. Deras problem är att den främste anfallaren är skadad men de har också en bra bänk. Dessutom har de förstärkt laget på några positioner under sommaren.

På onsdagen var inte ukrainarnas uppställning klar, enligt Mariupoltränaren. Laget tränade både med en fyrbackslinje, som de oftast spelar med, och en trebackslinje.

– Valet av taktik och uppställning är beroende av vissa spelare. Jag funderar på några alternativ, men känner mina spelare väl. Om de behåller lugnet och vågar lita på sina styrkor kommer vi att få se bra fotboll.

Här köper du biljetter till Djurgården – FC Mariupol (länk)

Attachment

l