Mark Dempsey ser fram emot återkomsten

Han kom, han såg, han segrade och sedan åkte han till Norge. Men nu återvänder Mark Dempsey till blårandiga hemtrakter när hans Molde kommer på besök för att spela tisdagens träningsmatch på Stockholms Stadion.

Ett uppskattat återbesök både för Djurgårdsfamiljen och för Mark som räddade Djurgården från en prekär tabellsituation under 2016 och såg till att laget slutade på sjundeplats när Allsvenskan var färdigspelad.
– Det ska bli fantastiskt. Kul att få komma tillbaka och träffa alla sköna människor i föreningen som jag känner och så är det ju en del nya ansikten att lära känna. Roligt att få spela matchen på Stadion också så jag ser verkligen fram emot det, säger Mark som har ett ”decent team” med sig till matchen.
– Vi tar med oss ett bra lag men vi saknar ju några spelare som är på landslagsuppdrag. Vår bäste målskytt Björn Sigurdasson är iväg med Islands landslag, Joona Toivio VM-kvalar med Finland och några yngre spelare är iväg med sina respektive U21-landslag. Men vi kommer absolut att ha en bra trupp redo för matchen.

Molde ligger för närvarande på fjärdeplats i tabellen med tre poäng upp till trean Brann och fyra poäng till tvåan Sarpsborg 08. Målsättningen är Europaspel och Mark tycker att det ser hyfsat ut men vill ta laget ytterligare steg framåt.
– Det har gått okej. Vi siktar på en plats i Europa nästa år och har väl varit lite ojämna så vi är inte riktigt framme där jag vill att vi ska vara. Men vi är i semifinal i cupen och är på fjärdeplats med tio omgångar kvar av serien. Lyckas vi nå en plats i Europa (de tre främsta lagen i ligan kvalar dit) och vinner cupen så har vi gjort en bra säsong. Men så här långt nöjer jag mig med att kalla det okej.

”Jag följer varenda steg laget tar”

När det gäller Djurgårdsintresset är det fortsatt starkt för Mark som följer blårändernas framfart i Allsvenskan med stor entusiasm.
– Jag följer varenda steg laget tar men min dotter är nog den största DIF-supportern. Hon har full koll på allt som händer och brukar alltid ha Djurgårdströjan på sig i skolan. Men för att återgå till säsongen så har jag kollat de allsvenska matcherna under året och kan konstatera att det inte är många matcher där Djurgården inte varit bästa laget, även när de förlorat. Ser man till båda matcherna mot Malmö så var DIF det bättre laget och i derbyt mot Hammarby så var Djurgården det bättre laget – även om man får ge Hammarby att de kom tillbaka starkt. Mot AIK senast så var DIF det bättre laget i andra halvlek och de har spelat bra hela säsongen. Värvningarna har varit starka och Kim Källström har varit den nyckelspelare som det funnits ett behov av hela tiden. Så det är ett riktigt starkt lag och jag uppskattar att se den fotboll som de spelar. Det är glädjande för Henrik (Berggren) och Bosse (Andersson) och alla supportrar att de är med och utmanar i toppen nu, säger Mark som tror på en jämn och sevärd match på tisdag.
– Det blir ett intressant test för oss och det är alltid spännande att jämför nivån mellan norska och svenska ligan. Vi mötte Malmö tidigt under försäsongen och spelade 1-1 där det kändes som att de var något bättre än oss i den matchen. Nu får vi en ny utmaning och det kommer säkert att bli en välspelad och rolig match att se för alla som är på plats.

 

Attachment

l