Matchen mot Ajax Cape Town aktuell igen

Det har varit mycket fram och tillbaka med den tilltänkta träningsmatchen mot Ajax Cape Town under träningslägret i Sydafrika. Måndagens planerade match ställdes in men arbetet med att lösa planfrågan har gått framåt och nu är det riggat för spel igen, enligt DIF Fotbolls vd Henrik Berggren som finns på plats i Kapstaden.
– Det är klart att vi ska spela match när vi är här nere och nu har vi löst de utmaningar som dök upp när det gäller spelplats. Vi har också haft en del problem med några skavanker men killarna är lite piggare nu och utgångspunkten har hela tiden varit att vi ska möta Ajax Cape Town. Vi behövde först bara ordna så att grundförutsättningarna var de rätta, säger Henrik som tycker att träningsplanen på anläggningen håller en god kvalitet även om ytan är för liten för match.
– Planen vi tränar på är jättebra men Sydafrika har problem med vattenbrist just nu så det går inte att vattna planerna. Det gör att träningsplanen är lite brun men inte alls hård och jag har inte hört några klagomål från spelarna. Men för att spela match elva mot elva är den lite för liten. Så nu kommer vi att spela matchen på samma anläggning men på en större plan.

Matchen spelas nu på onsdag eftermiddag, förklarar Henrik.
– Vi kommer att spela matchen 17.00 lokal tid vilket innebär avsparkstid 16.00 hemma i Sverige. Vi kommer inte att kunna sända matchen live men vi siktar på att filma den och ska göra allt vad vi kan för att våra många intresserade supportrar ska få så mycket bra information i skrift och framför allt i rörlig bild som det går.

I övrigt är Henrik mycket nöjd med lägret och faciliteterna på plats.
– Vi har det väldigt bra här. Alla är oerhört vänliga och det finns möjlighet att bygga laget med mycket aktiviteter vid sidan av fotbollen som vi kan genomföra tillsammans, sådant är viktigt under den här delen av säsongen. Vi är självklart främst här för att träna och spela fotboll men det skadar aldrig att lära sig saker när man är på plats här i Sydafrika och det bygger som sagt en stark gemenskap, summerar vd Berggren.

Attachment

l